Linyi delegation lead by Zhang Shaojun, presedinte al CC,PCC LINYI

O delegatie a orasului Linyi, condusa de Zhang Shaojun, presedinte al CC al PCC, a vizitat Romania. 2012 – 06 – 07
Delegatia din Linyi:
Zhang Dianhu, primar al districtului Lanshan;
Liu Shiping, Director al comitetului administrative al pietelor angro din Linyi;
Li Chunhua, Director al Biroului de comert, Linyi;
Wang Xueshen, Relatii Externe
Wang Shiling, Grupul Lantian Invest.;
Zhao Yuxi, presedinte Shunhe

2012-06-07 – Conducerea Primăriei Sectorului 2 s-a întâlnit cu o delegaţie chineză
source: www.ps2.ro

Conducerea de vârf a Primăriei Sectorului 2 s-a întâlnit în cursul zilei de joi, 7 iunie a.c. cu o delegaţie a reprezentanţilor municipalităţii Linyi din Republica Populară Chineză, ocazie cu care au fost abordate o serie de subiecte comune celor două administraţii.Primirea delegaţiei de către Primăria Sectorului 2 face parte din tradiţionalele relaţii de prietenie care leagă administraţia locală a sectorului 2 cu municipalităţi din Republica Populară Chineză.
Oaspeţilor străini le-a fost prezentat mesajul domnului primar Neculai Onţanu în care se menţiona:
“Încă din anul 2007 am oficializat bunele relaţii de prietenie şi colaborare cu autorităţi locale din Republica Populară Chineză pornind de la faptul că în Sectorul 2 din Bucureşti se află cea mai numeroasă comunitate chineză din ţara noastră, din cei aproximativ 7.000 de cetăţeni chinezi cu drept de şedere permanentă sau temporară în România, 4.000 locuiesc şi lucrează în Sectorului 2 din Bucureşti.
De asemenea, există un interes din ce în ce mai crescut din partea oamenilor de afaceri chinezi de a derula proiecte de amploare în România, mai ales în domeniile care ţin de refacerea infrastructurii.
În luna septembrie a anului 2007, am fost semnat Acordul de Cooperare, propus de Primăria Districtului Chongwen, în vederea stabilirii unor proiecte în diferite domenii de interes comun, pentru cele două municipalităţi: participarea la expoziţii, târguri şi alte manifestări destinate dezvoltării culturale, susţinerea cooperării dintre instituţiile şi asociaţiile publice şi private din domenii considerate prioritare: IMM, comerţ şi producţie agroalimentar.
Anul 2009, ne-a oferit prilejul de a primi la Bucureşti o delegaţie a Districtului Chongwen din Beijing, condusă de către Doamna Zhang Lan, Director Adjunct al Guvernului Local al Districtului Chongwen, ocazie cu care au fost reafirmate bunele relaţii de colaborare dintre Sectorul 2 şi Districtul Chongwen şi eforturile reciproce depuse pentru dezvoltarea dialogului şi a schimbului de opinii.
Un alt proiect de succes a fost cel de schimb de experienţă în domeniul educaţional, în cadrul căruia o echipă de profesori din unităţile de învăţământ din Sectorul 2 s-au familiarizat cu realizările şi proiectele derulate în scopul creşterii calităţii învăţământului chinezesc şi al asigurării unui grad de acces cât mai ridicat la educaţie pentru toţi membrii comunităţii locale din China.
În anul 2011, am avut bucuria de a primi la Bucureşti vizita a două delegaţii reunite din Districtul Dongcheng – Beijing: delegaţia condusă de Doamna Feng Cangshu, Vicepreşedinte al Comitetului Politic Executiv din districtul Dongcheng Beijing şi o delegaţie de artizani.
De asemenea, rememorăm cu toţii cu mare plăcere expoziţia inedită pe care am organizat-o împreună în spaţiul expoziţional neconvenţional din noua Piaţă Obor din Sectorul 2 al capitalei României, o expoziţie în care meşterii artizani din Districtul Dongcheng au prezentat bucureştenilor adevărate bijuterii de artă şi îndemânare specific chinezeşti. Am admirat cu toţii migala şi talentul cu care sunt executate micile sculpturi în lac şi în lemn de trandafir, figurinele din pastă de aluat sau figurile din hârtie, de a cunoaşte procedura de colorare a farfuriilor din email precum şi deosebita artă a realizării strugurilor din sticlă.
În anul 2011 am fost semnat Acordul de Cooperare între Sectorul 2 din Bucureşti şi Districtul Dongcheng – Beijing, reconfirmând astfel bunele relaţii de colaborare şi prietenie care ne leagă
Iată că astăzi vă avem ca distinşi oaspeţi de onoare aici la Primăria Sectorului 2 din Bucureşti şi sperăm ca în urma vizitei dumneavoastră în România, la Bucureşti şi a discuţiilor noastre de astăzi, să întărim relaţiile de colaborare cu Republica Populară Chineză pe diverse planuri, economice, sociale, culturale, pe care le vom decide de comun acord”.
La rândul său, domnul Zhang Shaojun, Preşedintele Comitetului Permanent al Congresului Popular Municipal Linyi a menţionat că vizita delegaţiei pe care o conduce reprezintă o dovadă a bunelor relaţii dintre cele două popoare, iar cu prilejul acestei vizite, va fi semnat un Acord de Cooperare mâine, în Parlamentul României, acord care va reglementa bunele relaţii dintre cele două ţări.
Preşedintele Comitetului Permanent al Congresului Popular Municipal Linyi a subliniat faptul că oraşul pe care îl reprezintă este un oraş din provincia Shandong, aflat în sud – estul acestei provincii şi are o suprafaţă totală de 17.200 km2 şi o populaţie de 10.810.000 locuitori.
Este unul dintre cele mai mari centre logistice din China, având 140 de pieţe de desfacere pentru peste 3.000 de categorii de produse. Cifra de afaceri a depăşit în anul 2011, 150 miliarde yuani. Linyi are o reţea de complexe comerciale, cea mai cuprinzătoare din China, care acoperă 1.800 de oraşe din ţară.
Un alt avantaj pe care îl are oraşul Linyi este acela de a se afla foarte aproape de portul maritim din China.
Vizita delegaţiei chineze la Primăria Sectorului 2 a avut scopul de-a obţine sprijinul administraţiei publice locale a sectorului 2 în acţiunea de colaborare cu companii şi cu autorităţi din România. Cu această ocazie s-a menţionat că domnul primar Neculai Onţanu este un partener consecvent al Republicii Populare Chineze şi a preluat o serie de proiecte din experienţa prietenilor şi colaboratorilor din China pe care le-a transpus cu succes în viaţa locuitorilor din sectorul 2. O dovadă a preţuirii pe care edilul sectorului 2 o acordă parteneriatului cu Republica Populară Chineză şi cu oamenii de afaceri chinezi este faptul că în sectorul 2 funcţionează două centre de educaţie unde copiii învaţă limba chineză.
Membrilor delegaţiei chineze le-a fost oferită, din partea edilului Neculai Onţanu, medalia Primăriei Sectorului 2, „Om între oameni”, cea mai mare distincţie a administraţiei publice a sectorului 2.

2012-04-24 – Primăria Sectorului 2 continuă dezvoltarea relaţiilor economice, comerciale şi administrative cu oraşe din China
source: www.ps2.ro
Primarul Neculai Onţanu a continuat seria întâlnirilor pe proiecte de dezvoltare economică, prin discuţiile purtate cu o importantă delegaţie de oameni de afaceri din oraşul Linyi din China, aflaţi în vizită la Primăria Sectorului 2 – marţi, 24 aprilie a.c.Vizita de lucru a delegaţiei formată din 20 de persoane a avut ca scop cunoaşterea realităţilor româneşti, în speţă activitatea economică a sectorului 2 şi dezvoltarea pe viitor a unor relaţii de afaceri pe piaţa exporturilor şi a vânzărilor en-gros între cele două ţări.
Oraşul Linyi, capitala provinciei Shandong din Repubica Populară Chineză, este al treilea mare oraş în ceea ce priveşte piaţa vânzărilor en-gros din China, având un volum anual al vânzărilor de peste 5 miliarde USD. Principalele industrii de exploatare economică dezvoltate în oraşul Linyi se bazează pe producţia de textile, alimente, maşinării, electronice, chimice, materiale de construcţii, medicamente, aur, cărbune şi porţelanuri.
Gazda întâlnirii, primarul Neculai Onţanu, a salutat vizita delegaţiei de oameni de afaceri şi a declarat că prezenţa acestora în România, la Primăria Sectorului 2, este o oportunitate de dezvoltare în continuare a relaţiilor dintre cele două ţări, dintre oamenii de afaceri din România şi oamenii de afaceri din China.
Domnia sa a amintit că Primăria Sectorului 2 este înfrăţită cu districtul Dongcheng din Beijing şi această înfrăţire a condus la realizarea multor proiecte, sperând ca pe viitor să se extindă asemenea programe de colaborare. Este important de luat în seamă faptul că, sprijinind mediul de afaceri, acesta asigură locuri de muncă, salarii şi oportunitatea pentru cetăţeni de a-şi permite înscrierea copiilor la cele mai bune şcoli – a explicat edilul sectorului 2.

În vizită, delegaţia oraşului Linyi, din China
source:www.balcanii.ro, 18 iunie 2012

De numeroşi ani, grupul de firme Niro Investment, preşedintele său, domnul Nicolae Dumitru, desfăşoară relaţii comerciale cu importanţi parteneri de afaceri din Republica Populară Chineză, contribuind la dezvoltarea legăturilor economice şi de prietenie dintre ţările noastre. În acest cadru, în virtutea bunelor relaţiilor existente, la sfârşitul lunii aprilie s-a aflat la Bucureşti, într-o vizită de afaceri, o delegaţie a oraşului Linyi, din China, constituită din 20 de importanţi oameni de afaceri şi oficiali ai primăriei. Cartea de vizită a oraşului Linyi consemnează: capitală a provinciei Shandong, este al treilea mare oraş în ceea ce priveşte piaţa en-gros din China, având un volum anual al vânzărilor de peste 5 miliarde USD. Principalele industrii dezvoltate de exploatarea economică se bazează pe producţia de textile, alimente, electronice, chimice, materiale de construcţii, medicamente, aur, cărbune şi porţelanuri.

La sediul Grupului de Firme Niro Investment, delegaţia s-a întâlnit cu domnul preşedinte Nicolae Dumitru, discuţiile fiind purtate sub semnul colaborării în viitorul apropiat, oaspeţii arătându-se interesaţi de întreaga activitate a grupului românesc de firme. Bunele relaţii româno-chineze cultivate în ultimii 22 de ani de preşedintele Grupului de firme Niro au fost, de asemeni, apreciate de conducerea delegaţiei, dornică să stabilească, în curând, solide relaţii bilaterale în diverse domenii.

Delegaţia a vizitat Complexul Comercial „Dragonul Roşu”, unul dintre cele mai mari centre comerciale din sud-estul Europei, întâlnindu-se direct cu comercianţii chinezi din acest centru. Impresionaţi de comerţul derulat în zonă, aceştia au declarat că doresc să revină împreună cu oameni politici şi de afaceri, pentru stabilirea de relaţii de ordin economic şi investiţional pe termen lung.

În timpul prezenţei la Bucureşti, oaspeţii au vizitat Primăria sectorului 2, unde au fost primiţi de Primarul Nicolae Onţanu, şi la Prefectura Judeţului Ilfov.

Ion Badea,Director de relaţii publice, Niro Investement Group

Scroll to Top