Vizita de lucru in municipiul Giurgiu a Ambasadorului Chinei


Vizita de lucru in municipiul Giurgiu a Ambasadorului Chinei in Romania, doamna Huo Yuzhen
Primaria Municipiului Giurgiu a primit astazi, 20 februarie 2013, vizita Ambasadorului Republicii Populare Chineze in Romania, doamna Huo Yuzhen, insotita de o delegatie formata din reprezentanti ai Ambasadei si ai Camerei de Comert Romania-China.

Excelenta Sa, doamna Huo Yuzhen, a fost primita in jurul orei 11,00 de catre primarul municipiului, Nicolae Barbu, la o intalnire privata, dupa care in sala de sedinte a Consiliului Local a avut loc o intalnire de lucru.

Primăria Municipiului Giurgiu a primit pe 20 februarie vizita Ambasadorului Republicii Populare Chineze în România, doamna Huo Yuzhen, însoţită de o delegaţie formată din reprezentanţi ai Ambasadei şi ai Camerei de Comerţ România-China.
Excelenţa Sa, doamna Huo Yuzhen, a fost primită de către primarul municipiului, Nicolae Barbu, la o întâlnire privată, după care în sala de şedinţe a Consiliului Local a avut loc o întâlnire de lucru. Au luat parte membri ai administraţiei locale, ai mediului de afaceri şi reprezentanţi ai instituţiilor interesate să susţină parteneriate în domeniul economic. Întâlnirea a fost deschisă de către edilul municipiului, care a declarat că Giurgiu are nevoie de investiţii pentru crearea de locuri de muncă în toate domeniile de activitate şi că, în acest context, consideră oportună vizita doamnei Ambasador, care va face cunoscute intenţiile municipalităţii în rândul oamenilor de afaceri chinezi.

Pentru toţi cei prezenţi, Ianca Meca, şeful Serviciului Strategii, Proiecte şi Cooperare Interregională din cadrul Primăriei Giurgiu, a făcut o scurtă prezentare a Materplanului realizat în urma unui proiect european, cu municipalitatea din Ruse. De asemenea, şi reprezentanţii Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu şi cei ai Zonei Libere au luat cuvântul şi au vorbit despre societăţile pe care le administrează, în timp ce preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Alexandru Epângeac şi-a exprimat disponibilitatea de a-i sprijini pe posibilii investitori chinezi care ar alege să dezvolte afaceri la Giurgiu.

Plăcut impresionată de prezentarea Masterplanului, dar şi de părerea bună pe care i-a împărtăşit-o despre autorităţile şi angajaţii din Giurgiu chiar un investitor chinez care a deschis o fabrică în municipiu, Excelenţa Sa, doamna Huo Yuzhen, a declarat că va depune eforturi concrete pentru a stabili relaţii de colaborare economice între statul român şi cel chinez şi între regiunile chineze şi oraşul nostru.

Din agenda de lucru a vizitei oficialului chinez la Giurgiu fac parte şi o serie de vizite pe teren în Zona Liberă Giurgiu, precum şi la fabrici şi societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în Giurgiu.

Întâlnirea din sala de şedinţe s-a încheiat după ce a avut loc un schimb de cadouri între primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Romania, doamna Huo Yuzhen.

Casa Romano-Chineza a fost prezenta pe tot parcursul vizitei in Giurgiu.

Scroll to Top