CCTV Chinese National Television filming in Romania

In luna decembrie 2012, o echipa a televiziunii nationale chineze condusa de d-na Wang Chunmei, Jurnalist si Director de programe a vizitat Romania pentru a face un documentar.
Au fost realizate interviuri ample in Complexul Comercial Dragonul Rosu cu comerciantii chinezi, cu clientii complexului ,dar si cu conducerea Grupului de firme Niro Investment, inclusiv cu dl. presedinte Nicolae Dumitru, interviuri care au subliniat importanta Complexului in economia Romaniei si dezvoltarea regionala. Aceasta a fost subliniata insa si de catre primarul sectorului 2, dl. Nicolae Ontanu in interviul acordat de catre domnia sa in care a subliniat atat dezvoltarea oamenilor de afaceri chinezi cat si buna si traditionala relatie dintre popoare. Despre relatia tot mai stransa dintre Romania si China si importanta Complexului Comercial Dragonul Rosu, locul cu cea mai mare comunitate chineza din Romania, in contextul economic si social tarii a vorbit si presedintele Casei Romano-Chineze.
Un reportaj deosebita a fost relizat si in municipiul Pitesti, avand-o ca protagonist pe D-na Dr. Wang Xiao Guang (Catalina) descendentă dintr-o familie care practică acupunctură de aproape 300 de ani , profesor la Institutul de Acupunctură al Academiei Chineze, Departamentul medicinei tradiţionale şi, respectiv, fizician la Institutul de Acupunctură si care se afla in Romania din 1998 avand cabinet atat in oras cat si in Bucuresti. Acolo, la Pitesti are aproximativ 80 de pacienti zilnic.
Pe langa aceste reportaje a fost fimata viata cotidiana a Bucurestiului, muzeului Satului, o familie de romani apropiata de poporul chinez dar si o familie de chinezi care au deschis o afacere de panouri solare in Romania. De asemenea au fost invitati sa asiste si la o vizita de lucru a unei importante delegatii din orasul YiWu, dar si la o petrecere de Craciun la finalul vizitei.

Scroll to Top