Expozitia de fotografie ” China mai aproape”, Sept.2012, Palatul Parlamentului


Expoziția ‘China mai aproape’, la Camera Deputaților
Miercuri, 19 Sep 2012,

O expoziție cu titlul “China mai aproape”, deschisă cu prilejul aniversării a 63 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze, s-a deschis, miercuri, la Camera Deputaților.

Organizată sub patronajul Camerei Deputaților, expoziția prezintă, în cele aproape 200 de fotografii expuse, realizările poporului chinez în domeniul politic, economic și cultural.

Ambasadorul R.P. Chineze la București, Huo Yuzhen, a evocat, la eveniment, tradiția îndelungată a prieteniei româno-chineze care continuă și în prezent prin intensificarea schimburilor și legăturilor dintre cele două țări, cu precădere la nivelul valorilor umane.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a arătat că ”România este astăzi interesată de intensificarea cooperării cu Republica Populară Chineză în proiecte de anvergură, infrastructură, dezvoltare durabilă, mediu, turism sau dezvoltare regională”.

El a evidențiat excelenta cooperare bilaterală, nu doar în domeniul politic, ci și sectorial dintre România și China, ridicată la nivelul unui parteneriat amplu. Aceasta este exprimată în cele peste 100 de schimburi de delegații anuale, care asigură o cooperare excelentă între București și Beijing, în legăturile și schimburile economice, științifice și culturale dintre cele două țări și popoare.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a subliniat că prietenia dintre China și România este pusă în valoare și prin susținerea reciprocă în cadrul organismelor și forumurilor internaționale, precum forumul China-Europa Centrală și de Est, parteneriatul strategic Uniunea Europeană-China ori în cadrul ONU.
AGERPRES

Scroll to Top