Noul Ambasador al R.P. Chineze în România a depus scrisorile de acreditare 罗总统希望深化罗中友好合作

20150130024855_2867


Noul Ambasador al R.P. Chineze în România a depus scrisorile de acreditare
2015-01-30, www.romanian.cri.cn

România va continua să aprofundeze cooperarea cu China potrivit intereselor şi binelui comun al ambelor ţări şi popoare, a declarat, joi, 29 ianuarie, Preşedintele României, Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei de primire a scrisorilor de acreditare ale noului Ambasador al Chinei, E.S. Xu Feihong.

Iohannis a salutat preluarea mandatului de către Ambasadorul Xu Feihong, vorbind despre importanţa relaţiilor bilaterale şi cooperarea dintre România şi China, fiind dispus să lucreze pentru a promova cooperării pragmatice, în diverse domenii, pentru a obţine rezultate, şi pentru a promova parteneriatul de cooperare prietenos cuprinzător.

La rândul său, Ambasadorul Xu Feihong a declarat că în timpul mandatului va susţine aprofundarea cooperării economie şi promovarea relaţiilor bilaterale la un nou nivel.

La sosirea în România, Xu Feihong a declarat că a venit aducând cu sine “sentimentele de prietenie ale părții chineze faţă de poporul român, scopul principal fiind promovarea cooperării din toate domeniile, pentru ca relațiile chino-române să înregistreze progrese rapide în această nouă perioadă. Domnia sa aşteaptă să prezinte cât mai curând scrisorile de acreditare Președintelui României, și să stabilească relaţii bune instituţionale şi personale cu oamenii diferitelor categorii sociale din România, acţionând împreună pentru opera prieteniei chino-române”. (Sursa: www.chinaembassy.org.ro)
Xu Feihong a fost, în ultimii ani, Ambasador al R.P. Chineze în Afganistan.

Şeful diplomaţiei române i-a urat ambasadorului chinez succes în activitatea sa şi a exprimat încrederea că relaţiile foarte bune dintre cele două ţări, definite de Parteneriatul Amplu de Prietenie şi Cooperare, care anul trecut a împlinit 10 ani de existenţa, vor continua să se dezvolte activ şi pragmatic, inclusiv în direcţia concretizării proiectelor economice importante aflate pe agenda bilaterală. De asemenea, l-a asigurat pe ambasadorul Xu Feihong de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi al autorităţilor române, în general, pe durata mandatului său în România.
Ministrul Bogdan Aurescu şi ambasadorul Xu Feihong au trecut în revistă stadiul relaţiei bilaterale şi au convenit asupra încurajării şi promovării în continuare a contactelor politice şi a cooperării economice.
Apreciind buna colaborare pe plan multilateral dintre cele două părţi, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii privind perspectivele reformei Consiliului de Securitate al ONU.
De asemenea, ministrul român al afacerilor externe a mulţumit ambasadorului pentru acceptarea, de către partea chineză, a invitaţiei adresate ministrului chinez de externe, Wang Yi, de a efectua o vizită la Bucureşti în cursul anului 2015. (Sursa: mae.ro)

罗总统希望深化罗中友好合作

罗马尼亚总统约翰尼斯29日在接受中国新任驻罗大使徐飞洪递交国书时表示,继续深化罗中友好合作符合两国和两国人民的共同利益。

上月21日宣誓就职的约翰尼斯欢迎徐大使来罗履新,他高度评价两国关系,并强调罗方重视与中国开展大项目合作,愿同中方携手努力推动各领域务实合作取得成果,促进罗中全面友好合作伙伴关系不断向前发展。

徐大使首先向约翰尼斯总统转达习近平主席的诚挚问候。他表示,中罗两国传统友好,近年来,在双方领导人共同关心下,双边关系迈出坚实步伐。两国高层交往密切,经贸、人文等各领域合作持续深化,两国人民友谊不断加深。中国政府重视发展对罗关系,作为新任驻罗大使,在任期间愿同罗各部门密切合作,落实好两国领导人达成的共识,推动双边关系迈上新台阶。

双方还就中国—中东欧国家合作、“一带一路”建设等交换看法。

徐飞洪大使于本月24日抵达布加勒斯特,28日向罗外长奥雷斯库递交国书副本。

文/图:新华社布加勒斯特分社记者林惠芬

编辑:周珺 , xhpfm.mobile.zhongguowangshi.com

Scroll to Top