Inaugurarea Şcolii cu predare în limba chineză la Complexul Sf. Pantelimon

Excelenţa Sa, doamna Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze, a vizitat Complexul „Sfântul Pantelimon“

În data de 5 iulie 2014, doamna ambasador Huo Yuzhen a participat la activitatea de inaugurarea a scolii cu predare in limba chineza a Complexului pentru activități recreative si educative Sfântul Pantelimon, si decernarea de premii “visul chinezesc”. Au participat la eveniment doamna Liliana Preoteasa, subsecretar de stat și director general în Ministerul Educaţiei, doamna Pegulescu Anca- Mariana, inspector de la Ministerul Educatiei, reprezentanți a sectorului 2, reprezentanti ai Casei Romano-Chineze, companii și firme chinezești, aproape 200 de elevi care învață limba chineză, și persoane din cadrul ambasadei precum domnul Zhao Deyong, Consilier politic, doamna Ma Jia, Consul general, etc.

În cadrul discursului, doamna ambasador Huo Yuzhen a felicitat călduros înființarea primei școli cu predare în limba chineză din România, a mulțumit autorităților locale române și întregii comunități pentru sprijinul și susținerea dezvoltării activităților de învățare a limbii chineze din România. Doamna ambasador Huo Yuzhen a subliniat că în ultimii ani interesul pentru limba chineză se află în continuă creștere, au fost înființate multe Institute Confucius, cursuri Confucius, puncte de învățare a limbii chineze, școli care predau limba chineză, creându-se condiții mai bune de învățare a limbii chineze, în deosebi pentru tinerii români. În același timp, pentru cei care învață limba chineză premiul “visul chinezesc” a fost și o oportunitate istorică constituind o chestiune promițătoare și pentru dezvoltarea personală și de carieră. Doamna ambasador a amintit și faptul că școala cu predare în limba chineză a sectorului 2, unde se înregistrează cea mai mare populație din comunitatea chineză, va oferi facilități tot mai mari copiilor chinezi de a învăța limba chineză.

După dezvelirea plachetei, companiile și firmele chinezești aflate în România au acordat premiile “visul chinezesc” celor mai buni elevi de limbă chineză.

Despre eveniment au raportat și agențiile de presă: Agerpres, Agenția Xinhua din România, China Press din Europa, etc.

www.chinaembassy.org.ro

Pentru a deschide noi oportunităţi de colaborare în domeniul educaţional cu spe­cialişti din China, la invitaţia pri­ma­ru­lui Neculai Onţanu, Excelenţa Sa, doam­na Huo Yuzhen, ambasadorul Re­pu­blicii Populare Chineze în România, a efectuat o vizită la Complexul pentru Activităţi Recreative şi Educaţie „Sfântul Pantelimon“. Membri Casei Romano-Chineze au insotit-o pe tot parcursul vizitei.

Excelenţa Sa, doamna Huo Yuzhen, am­basadorul Republicii Populare Chi­ne­ze în România, a ţinut să precizeze că Pri­măria Sectorului 2 este prima pri­mă­rie din Bucureşti pe care a vizitat-o şi a rămas încântată de proiectele şi pro­gra­mele pe care le desfăşoară administraţia publică locală a sectorului 2 pentru comunitatea pe care o reprezintă.

Plăcut impresionată de rezultatele ex­cep­ţionale obţinute de persoanele care învaţă gratuit limba chineză în cadrul complexului Primăriei Sectorului 2, Excelenţa Sa, doamna ambasador Huo Yuzhen, a declarat că în perioada ur­mă­toare va sprijini proiectul educaţional al edilului sectorului 2 şi va aduce o serie de profesori specialişti din China, pentru a preda tot gratuit limba chineză.

În cadrul discuţiilor purtate, primarul Neculai Onţanu şi Excelenţa Sa, doam­na Huo Yuzhen, au stabilit ca în cadrul Centrului „Sfântul Pantelimon“ să în­fiin­ţe­ze o şcoală bilingvă unde copii români vor învăţa limba chineză predată de pro­fe­sori din China, iar copii rezidenţi chinezi vor învăţa limba română de la pro­fesori români.

De asemenea, au mai stabilit ca tot în cadrul centrului să fie deschis un cabi­net de recuperare medicală prin medi­ci­na tradiţională chineză, care va fi deser­vit de către specialişti din Republica Popu­lară Chineză. Excelenţa Sa, doam­na Huo Yuzhen, a fost încântată de interesul acordat limbii chineze de elevii din sectorul 2 şi le va oferi şansa de a avea mai mulţi profesori specialişti so­siţi din China. Totodată, domnia sa a apreciat ca fiind foarte bun sistemul edu­ca­ţional şi programele de cursuri acor­date gratuit de către Primăria Secto­ru­lui 2 pentru locuitorii săi.

Domnia sa a apreciat componenta me­dicală şi aparatura de ultimă generaţie cu care este dotat centrul şi în aceeaşi măsură a apreciat activităţile sportive şi recreative puse la dispoziţia membrilor centrului.

În ceea ce priveşte sportul, Excelenţa Sa, doamna Huo Yuzhen, a ţinut să pre­ci­zeze că se bucură de faptul că edilul sec­torului 2 se preocupă inclusiv de să­nă­tatea locuitorilor săi, cu atât mai mult cu cât şi în ţara domniei sale se acordă, de asemenea, o atenţie specială prac­ti­că­rii mişcării fizice şi există chiar un pro­verb care spune că „după fiecare masă omul trebuie să facă 1.000 de paşi pentru a-şi menţine sănătatea“.

Scroll to Top