Aniversarea a 72 de ani de la infiintarea Radio China Internaţional organizata la Casa Romano-Chineza

Clubul Ascultătorilor emisiunilor RCI în limba română a sărbătorit 72 de ani de la înfiinţarea RCI.
source: http://romanian.cri.cn

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciunul din acest an. În ajun de sfântă sărbătoare, vă doresc, în numele colectivului redacţiei române a Radio China Internaţional, Crăciun fericit, sănătate şi bucurie, atât vouă, dragilor prieteni şi ascultătorilor din România şi din Republica Moldova, cât şi familiilor dumneavoastră şi celor dragi ai voştri!

Pe data de 3 decembrie s-au împlinit 72 de ani de la înfiinţarea postului Radio China Internaţional. Cu acest prilej, mulţi ascultători şi prieteni ai noştri ne-au trimis mesaje de felicitare şi urări frumoase. În România, la Bucureşti, a avut loc un eveniment special organizat de Clubul ascultătorilor emisiunilor RCI în limba română din lume şi Casa Româno-Chineză. Vicepreşedintele clubului, Alexandra Voica, ne va spune mai multe detalii despre acest eveniment:

Pe data de 3 decembrie 2013 s-au împlinit 72 de ani de la înfiinţarea Radio China Internaţional, iar pe această cale ţinem să-i felicităm şi să le urăm multă baftă în continuare!

La data de 3 decembrie 1941, a început să se transmită prima emisiune, radio denumit la acea vreme Xinhua. În momentul de faţă RCI este o instituţie mass-media cu caracter modern şi complex, orientată către ţară şi străinătate, formată atât din servicii tradiţionale de radiodifuziune, televiziune şi presă scrisă, cât şi din transmisii multimedia prin internet. RCI difuzează zilnic, peste 3.000 de ore de emisiuni, în 65 de limbi, iar pe lângă cele străine, sunt trei programe în limba chineză şi engleză pentru ţară.

Ca o ultimă informaţie de actualitate, ce ne bucură foarte tare, este transmiterea în colaborare cu postul Activ FM din Bucureşti, a emisiunilor ce pot fi receptionate în bandă FM în momentul de faţă la Bucureşti, Timişoara, Medgidia şi Huşi.

Clubul nostru şi Casa Româno-Chineză au organizat în comun un eveniment pentru a celebra aniversarea celor 72 de ani de succes!

În deschiderea reuniunii a fost citit mesajul adresat clubului de către Radio China Internaţional casei şi ascultătorilor prezenţi. Mesajul a prezentat bogata istorie acumulată de RCI, începând cu 3 decembrie 1941, ziua inaugurării, până în prezent când radioul a ajuns să emită în 65 de limbi, peste 3.000 de ore de programe.

Mai mult, arată mesajul, RCI a deschis 94 de filiale la nivel mondial şi 24 de studiouri, având în prezent peste 2.000 de angajaţi şi circa 200 de experţi străini.

Din 25 noiembrie 2013, RCI emite în România şi FM, în Bucuresti, Huşi, Timişoara şi Medgidia pe frecvenţele Activ FM.

În finalul scrisorii mulţumim din nou clubului ascultătorilor şi Casei Româno-Chineze pentru susţinere, mesaj semnat de Wu Min, şeful redacţiei în limba română a Radio China Internaţional.

De o deosebită importanţă au fost mesajele de felicitare adresate prin intermediul clubului de fostul ministru de externe, Teodor Baconschi, dar şi mesajele transmise anul acesta de premierul României, Victor Ponta şi de eurodeputatul român Victor Boştinaru.

În 2013 Clubul Ascultătorilor Radio China Internaţional în limba română a fost desemnat ca unul dintre cele mai bune la nivelul tuturor cluburilor ascultătorilor RCI.

În continuare, directorul Casei Româno-Chineze, domnul Tibi H., a adresat un mesaj de bun venit participanţilor şi de felicitare a RCI pentru aniversarea a 72 de ani, toţi participanţii urând de altfel un călduros şi sincer La Mulţi Ani RCI la ceas aniversar.

În cadrul discuţiilor a fost abordată o paletă largă de teme, fiecare participant aducând în discuţie noi şi noi subiecte, legat de istoria Chinei, bucătărie, reamintindu-se şi reţetele prezentate periodic de Radio China Internaţional şi de Casa Româno-Chineză prin intermediul revistei sale, despre cursurile de limba chineză, precizându-se că RCI are cursuri transmise zilnic, dar şi că în cadrul organizaţiei sunt de asemenea astfel de cursuri. Ne-am imaginat şi cum va arăta visul chinezesc peste 10-20 de ani, China având cel mai mare GDP şi ajungând prima putere mondială, în toate domeniile.

Participanţii au împărtăşit şi cum au început să asculte RCI. Doamna Mihaela Zugrăvescu şi domnul Citra Anton au obţinut premii la concursurile RCI, şi le-am urat să continue să participe, să fie activi, nu doar lor ci şi tuturor ascultătorilor le-am urat acest lucru, şi de ce nu, să-i vedem într-o zi câştigători ai unor premii speciale şi să ajungă să viziteze China.

Toţi participanţii au dorit să felicite RCI pentru începerea emisiei în FM în România şi şi-au exprimat dorinţa de dezvoltare în continuare a acestui mare post de radio în România.

Dragi prieteni, aţi urmărit un material despre evenimentul de celebrare a împlinirii 72 de ani de la înfiinţarea postului Radio China Internaţional la Bucureşti, organizat de Clubul Ascultătorilor RCI în limba română din lume şi Casa Româno-Chineză. Cu acest prilej, doresc să le mulţumesc, în numele redacţiei române a RCI, tuturor ascultătorilor şi prietenilor, mai ales membrilor clubului, care ne acordă permanent atenţie şi sprijin pentru promovarea postului nostru în România şi Republica Moldova.

Realizatorul şi prezentatorul Xiao Zhigang vă doreşte de la Beijing un Crăciun fericit! La revedere!

http://romanian.cri.cn/221/2013/12/20/1s144494.htm

Scroll to Top