” Duminica in Familie” TV show with the guests form China and Romanian Chinese House

Casa Romano-Chineza, Mugur Ciubăncan şi familia Goian au fost invitaţii Ramonei Bădescu de duminică, 24 noiembrie, la TVR 1 şi online, pe TVR+ .

În ultima parte a emisiunii, Ramona Bădescu aduce în discuţie viaţa unei familii de români get-beget care trăiesc… chinezeşte. Lucian şi Anda Goian au reuşit să îmbine cu succes fotbalul cu activităţile umanitare.

Mugur Ciubăncan, cunoscut de chinezi ca “Wei Hua”, şi-a construit o carieră de succes în ţara asiatică, după ce a inclus în repertoriul său piese în dialectul mandarin.
“Pe atunci, doar memoram cântecele. Acum însă, chineza pe care o vorbesc este mai bună decât engleza mea, iar China este o a doua patrie pentru mine”, spune maramureşeanul în vârstă de 29 de ani referindu-se la prima oară când a cântat în faţa unui public chinez. Ulterior, artistul român a câştigat medalia de aur la o emisiune-concurs, dar şi inima chinezilor.

În ultimii 10 ani, de când stă în China, Mugur le-a cântat preşedintelui Hu Jintao şi premierului Wen Jiabao. De asemenea, a fost ivnitat să cânte la petrecerile organizate de Ambasada Română de la Beijing, pentru parlamentarii şi oamenii de afaceri români care vizitau China, relatează Mediafax.

Cânta la karaoke când a fost remarcat.”Am făcut Şcoala de Arte din Bucureşti, unde aveam câţiva prieteni foarte buni din China. Le plăceau cântecele mele, iar mie îmi plăceau cântecele lor chinezeşti”, își aminteşte Mugur. Deşi nu vorbea limba chineză şi pronunţia lui lăsa de dorit, tânărul a ales câteva piese câteva chinezeşti şi le-a memorat versurile.

În 2000, a vizitat China şi a avut chiar şansa de a cânta în cadrul unor concerte. Pentru că avea o carieră artistică în România, Mugur s-a întors pe plaiurile natale pentru a-şi promova materialul discografic.

Un an mai târziu, artistul român s-a întors în China. “Pe vremea aceea, serile de karaoke erau organizate în săli foarte mari, cu multe mese şi cu un spaţiu mare la mijloc. Erau adevărate săli de karaoke”, mărturiseşte Mugur. Într-o seară de karaoke, la una dintre mese se afla Lu Xiaonan, directorul postului Beijing TV. Acesta i-a propus să participe la “Songs of Our Land”, o emisiune-concurs.

La îndemnul prietenilor a participat la această competiţie, la care s-au înscris peste 2.000 de cântăreţi. După ce a câştigat concursul, Mugur s-a stabilit definitiv în China.

Deşi trăieşte în China, vine acasă în mod regulat

“În fiecare an mă întorc în România şi cânt pentru comunitatea chineză de acolo. Comunitatea chineză este destul de puternică, mai ales datorită faptului că România a fost a doua ţară din lume care a recunoscut Republica Populară Chineză, după Uniunea Sovietică, în urmă cu peste 60 de ani”, a declarat Mugur.

Tot in editia din 24 noiembrie 2013 a Duminicii în familie se aduce în lumina reflectoarelor o familie în care meseria de „acordeonist” se învaţă din tată-n fiu. Numit „Artistul anului 2005” în Franţa, pentru albumul „La Ballade pour Claudia”, Emy Drăgoi deschide emisiunea de la TVR 1, la ora 16.00, alături de tatăl său, cele două fiice, surorile şi verişorul lui. Ca de obicei, Duminica în familie se vede şi online, pe TVR+. Ramona Bădescu îşi aşteaptă telespectatorii la o nouă ediţie plină de surprize a emisiunii pe care o prezintă. „Transilvania e la fel de faimoasă printre englezi precum Piramidele!”, afirmă următorul invitat al Ramonei Bădescu, un fost paparazzo care nu a ratat personalităţi precum Lady Di, Michael Jackson sau Madonna, iar acum trăieşte la Ocna Şugatag, în Maramureş. Poveştile lui Duncan Ridgley merită, cu siguranţă, toată atenţia! Frumoasa moldoveancă Natalia Barbu vine şi ea la Duminica în familie, aducând telespectatorilor TVR 1 cel mai recent videoclip al său, „Doar eu”. Iar Marius Mihalache vorbeşte cu Ramona Bădescu despre proiectul Back to swing, dar şi interpretează, alături de Lorin, fiul său, un duet inedit. La rândul său, Andreea Bălan va încânta şi ea telespectatorii TVR 1 cu piesa „Iubi”, pe care o interpretează alături de Sonny Flame. Tot la Duminica în familie din 24 noiembrie, Ramona Bădescu ne spune o poveste cu… prinţi şi prinţese: Alteţa Sa Principele Dimitrie Sturdza se numără printre invitaţii de duminică ai emisiunii de la TVR 1 şi TVR+. Istoria familiei sale, strâns legată de istoria Moldovei şi de credinţa ortodoxă, este rememorată alături de Teo Cepraga, un apropiat al familiei.Personalitatea omagiată în cadrul primei ediţii a Galei Stele Româneşti, Ovidiu Lipan Ţăndărică, încheie ediţia de duminică a emisiunii găzduite de Ramona Bădescu. Telespectatorii TVR 1 se vor bucura de reîntâlnirea cu acest mare român, dar şi de o interpretare memorabilă a celebrei „Sanie cu zurgălăi”, într-un featuring inedit: Marius Mihalache, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ramona Bădescu şi trupa Superchill. Din emisiune nu vor lipsi concursurile pentru public, calendarul evenimentelor săptămânii viitoare, precum şi scenele de umor ale lui Claudiu Bleonţ, care le prezintă telespectatorilor buletinul de ştiri „Chix News”, un horoscop special şi poşta redacţiei. Rezultatele rubricii concurs „Stop în top” vor arăta care a fost cel mai votat hit al săptămânii şi îi aduce pe câştigători în platoul Duminicii în familie.
See more at: http://www.tvr.ro/povesti-cu-printi-si-romani-de-exceptie-la-duminica-in-familie_5831.html#view

Scroll to Top