Ambasadorul Chinei – vizita de lucru in orase din zona Munteniei

În perioada 20 – 22 februarie 2013, doamna ambasador Huo Yuzhen a vizitat oraşele Călăraşi, Giurgiu şi Olteniţa situate în judeţele Munteniei Călăraşi şi Giurgiu şi a avut întâlniri cu prefectul judeţului Călăraşi – domnul George Iacob, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi – domnul Răducu George Filipescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi – domnul Bogdan Georgescu, cu primarii celor trei oraşe, purtând discuţii cu reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, interesându–se de zonele de dezvoltare economică şi de companiile locale şi având întrevederi cu reprezentanţii filialei regionale a Camerei de Comerţ şi Industrie şi cu cei ai organizaţiilor de prietenie cu China. La întâlniri au participat şi domnii Costin Mihalache – Consilier de Stat în cadrul Cancelariei primului–ministru şi Gabriel Ghelmegeanu – preşedintele Camerei de Comerţ România – China, reprezentantii Casei Romano-Chineze.

Oficialităţile locale române au făcut o prezentare a situaţiei oraşelor şi judeţelor pe care le conduc, arătând că acestea sunt situate în apropierea fluviului Dunărea, beneficiind de o poziţie geografică avantajoasă şi având un important atu în ceea ce priveşte energia eoliană, solară, protecţia mediului, construcţia navală şi agricultura, exprimându–şi dorinţa intensificării contactelor cu oraşele şi provinciile din China, a iniţierii de proiecte de cooperare pragmatică cu partea chineză şi salutând prezenţa firmelor chineze şi investiţiile acestora în România.

Doamna ambasador Huo Yuzhen a vorbit despre dezvoltarea politică, economică şi socială a Chinei, referindu–se cu precădere la însemnătatea celor două obiective măreţe „de două ori o sută de ani”, respectiv „de două ori dublu” înaintate de Cel de–al XVIII–lea Congres al Partidului Comunist Chinez şi subliniind importanţa schimburilor regionale în ansamblul relaţiilor dintre state. De asemenea, a arătat că Ambasada R. P. Chineze în România va promova activ schimburile şi cooperările locale dintre cele două ţări, va depune eforturile necesare pentru a facilita contactele, va stimula implementarea programelor de colaborare, spre bunăstarea popoarelor celor două ţări. Nu în ultimul rând, domnia-sa şi-a exprimat speranţa că persoanele abilitate la nivelul oraşelor şi judeţelor din România vor veni cu detalii privind intenţiile de colaborare şi să joace un rol activ în promovarea parteneriatelor locale dintre cele două ţări.

Pe parcursul vizitei, doamna ambasador Huo Yuzhen a mai avut întâlniri cu comunitatea chineză din regiune şi, de asemenea, s-a deplasat la sediul firmelor chineze, documentându-se la faţa locului şi adresând tuturor urări de An Nou fericit. Totodată, doamna ambasador i-a incurajat pe toţi rezidenţii chinezi să lucreze cu tenacitate, vrednicie şi în profit, în spiritul unităţii şi intrajutorării, aducând câştig bugetelor locale şi contribuind cât mai mult la schimburile regionale şi la cooperarea economică şi comercială dintre China şi România.

Evenimentul a fost reflectat în mass-media din Muntenia, care a realizat reportaje şi interviuri la faţa locului.

www.chinaembassy.org.ro

Ambasadorul Chinei în România, Huo Yuzhen, a vizitat municipiul Giurgiu

Primăria Municipiului Giurgiu a primit pe 20 februarie vizita Ambasadorului Republicii Populare Chineze în România, doamna Huo Yuzhen, însoţită de o delegaţie formată din reprezentanţi ai Ambasadei şi ai Camerei de Comerţ România-China.
Excelenţa Sa, doamna Huo Yuzhen, a fost primită de către primarul municipiului, Nicolae Barbu, la o întâlnire privată, după care în sala de şedinţe a Consiliului Local a avut loc o întâlnire de lucru. Au luat parte membri ai administraţiei locale, ai mediului de afaceri şi reprezentanţi ai instituţiilor interesate să susţină parteneriate în domeniul economic. Întâlnirea a fost deschisă de către edilul municipiului, care a declarat că Giurgiu are nevoie de investiţii pentru crearea de locuri de muncă în toate domeniile de activitate şi că, în acest context, consideră oportună vizita doamnei Ambasador, care va face cunoscute intenţiile municipalităţii în rândul oamenilor de afaceri chinezi.

Pentru toţi cei prezenţi, Ianca Meca, şeful Serviciului Strategii, Proiecte şi Cooperare Interregională din cadrul Primăriei Giurgiu, a făcut o scurtă prezentare a Materplanului realizat în urma unui proiect european, cu municipalitatea din Ruse. De asemenea, şi reprezentanţii Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu şi cei ai Zonei Libere au luat cuvântul şi au vorbit despre societăţile pe care le administrează, în timp ce preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Alexandru Epângeac şi-a exprimat disponibilitatea de a-i sprijini pe posibilii investitori chinezi care ar alege să dezvolte afaceri la Giurgiu.

Plăcut impresionată de prezentarea Masterplanului, dar şi de părerea bună pe care i-a împărtăşit-o despre autorităţile şi angajaţii din Giurgiu chiar un investitor chinez care a deschis o fabrică în municipiu, Excelenţa Sa, doamna Huo Yuzhen, a declarat că va depune eforturi concrete pentru a stabili relaţii de colaborare economice între statul român şi cel chinez şi între regiunile chineze şi oraşul nostru.

Din agenda de lucru a vizitei oficialului chinez la Giurgiu fac parte şi o serie de vizite pe teren în Zona Liberă Giurgiu, precum şi la fabrici şi societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în Giurgiu.

Întâlnirea din sala de şedinţe s-a încheiat după ce a avut loc un schimb de cadouri între primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Romania, doamna Huo Yuzhen.

www.administratie.ro

Dupa ce in prima parte a zilei de miercuri, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, doamna Huo Yuzhen a vizitat Primaria Municipiului Giurgiu si a participat la o intalnire de lucru, in partea a doua a zilei, si in ziua de joi – 21 februarie, Excelenta Sa a mers in vizita la mai multe obiective economice.

Prima destinatie din agenda de lucru a aceste intalniri a fost Zona Libera Giurgiu, acolo unde delegatia oficiala chineza, insotita de reprezentanti ai municipalitatii a vizitat cheul, Santierul Naval, dar si alte firme care isi desfasoara activitatea in Zona Libera. Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, a participat apoi la o intalnire organizata de Casa Romano-Chineza, filiala Giurgiu.

In aceeasi zi, Excelenta Sa a vizitat si o fabrica din Parcul Industrial Dunareana, investitie a unui om de afaceri chinez, dar si o Asociatie Agricola din Fratesti.

Din programul de vizita al zilei de joi, a facut parte deplasarea la firma austriaca Voestalpine, dar si la Platforma I a Combinatului Chimic, dupa care Ambasadorul Republicii Populare Chineze, doamna Huo Yuzhen a parasit municipiul, indreptandu-se spre Oltenita.

opiniagiurgiu.ro

Primaria Municipiului Giurgiu a primit astazi, 20 februarie 2013, vizita Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, doamna Huo Yuzhen, insotita de o delegatie formata din reprezentanti ai Ambasadei, dar si ai Camerei de Comert Romania-China.

Excelenta Sa, doamna Huo Yuzhen a fost primita in jurul orei 11.00 de catre primarul municipiului, Nicolae Barbu, la o intalnire privata, dupa care in sala de sedinte a Consiliului Local a avut loc o intalnire de lucru. Au luat parte membri ai administratiei locale, cei ai mediului de afaceri, dar si reprezentanti ai institutiilor interesati sa sustina parteneriate in domeniul economic.

Placut impresionata de prezentarea Masterplanului, dar si de parerea buna pe care i-a impartasit-o despre autoritatile si angajatii din Giurgiu chiar un investitor chinez care a deschis o fabrica in municipiu, Excelenta Sa, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, doamna Huo Yuzhen, a declarat ca va depune eforturi concrete pentru a stabili relatii de colaborare economice intre statul roman si cel chinez si intre regiunile chineze si orasul nostru.

intalnirea din sala de sedinte s-a incheiat dupa ce a avut loc un schimb de cadouri intre primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu si Excelenta Sa, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, doamna Huo Yuzhen.

giurgiuonline.net

Scroll to Top