Ambasadorul Chinei E.S. Xu Feihong în vizită de lucru la Hunedoara

Potențialul investițional în turism, energie, zootehnie au fost aduse, joi, în atenția ambasadorului Repubicii Chineze la București, Excelența Sa Xu Feihong, de conducerea județului Hunedoara.

Ambasadorul Chinei E.S. Xu Feihong în vizită de lucru la Hunedoara
Ambasadorul Chinei E.S. Xu Feihong în vizită de lucru la Hunedoara

Prin Mecanismul de Cooperare China-Europa de Est are pregătit un fond de 40 de miliarde de dolari pe care să-i plaseze în această regiune din care face parte și România. În aceste condiții, prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, dar și președintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, i-au prezentat ambasadorului potențialul investițional al județului.

Potrivit conducerii CJ Hunedoara, oaspeţii chinezi au făcut cunoştinţă cu atracţiile şi oportunităţile de afaceri pe care le pot găsi în județul Hunedoara. Energetica, zootehnica, investiţiile în turismul Văii Jiului, sau în alimentaţie publică specifică delicateselor chineze reprezintă domeniile de mare oportunitate pe care oamenii de afaceri chinezi le-ar putea folosi.

„Gândiţi-vă doar la succesul investiţiei de la DHS Sport, fabrica de biciclete, pentru că nu e nevoie de alt exemplu pentru a demonstra că judeţul Hunedoara are ce oferi oamenilor de afaceri serioşi”, a punctat Dorin Oliviu Gligor, vicepreşedintele CJ Hunedoara.

China îndreaptă 40 de miliarde de dolari spre Europa de Est. Judeţul Hunedoara se află însă în poll-position, acets lucru reieșind din cuvintele Excelenţei Sale, Xu Feihong, ambasadorul Chinei la Bucureşti.

„Am stat 24 de ore în judeţul dumneavoastră şi am intuit multe oportunităţi pe care oamenii de afaceri chinezi le pot fructifica. Rolul nostru, la ambasadă, este de a prezenta în China ce oferă judeţul Hunedoara şi a convinge mediul de afaceri de acolo că poarta în judeţul Hunedoara este larg deschisă de autorităţi pentru ei”, a declarat oficialul.

Potrivit acestuia există o susţinere fermă a guvernului chinez care prin Mecanismul de Cooperare China-Europa de Est are pregătit un fond de 40 de miliarde de dolari pe care să-i plaseze în această regiune.

Întâlnirea cu reprezentanţii conducerii judeţului Hunedoara a avut loc după ce în cursul dimineţii zilei de joi ambasadorul Republicii Populare Chineze a participat la ceremonia de inaugurare a „Clasei Confucius”, care funcţionează în cadrul Casei de Cultură a municipiului Hunedoara, la iniţiativa Institutului Confucius, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, cu sprijinul Oficiului naţional chinez pentru predarea limbii chineze ca limbă străină – HANBAN şi Primăria Hunedoara.

Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Hunedoara vor susţine eventualele demersuri pentru ca o colaborare între China și Județul Hunedoara să devină realitate.

Din delegaţia chineză au făcut parte Tab Yuxiu, soţia ambasadorului Xu; . Zhang Zheng, secretar secund al ambasadei, Bian Zhengdong -secretar secund al ambasadei, Feng Shaozhong- director Institutul Confucius din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, precum şi Yang Xi – administrator Grup DHS SA Deva şi Niu Guanghui, administrator Grup DHS SA Deva.

Delegația română a fost reprezentată de prefectul Sorin Vasilescu, Dorin Gligor- vicepreședintele cu atribuțiile președintelui CJ Hunedoara, subprefectul Gabriel Samoilescu, deputatul Carmen Hărău, primarul municipiului Hunedoara- Viorel Arion și Daniel Dan, secretarul judeţului.

Scroll to Top