Ambasadorul Chinei in vizita la Calarasi

Întâlniri ale autorităților din Județul Călărași cu E.S. Huo YUZHEN, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al R.P. Chineze în România
25 februarie, 2013

La invitația Casei (de prietenie) româno-chineze, prefectul George IACOB a luat parte la primirea în județul Călărași a Excelenței SaleHuo YUZHEN, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al R.P. Chineze în România. Prefectul a fost însoțit de consilierul primului ministru, Costin MIHALACHE, fost consul al României la Beijing.

Prima întâlnire s-a desfășurat la Consiliul Local Municipal Oltenița, în dimineața zilei de 21 februarie, unde ambasadorului Republicii Populare Chineze în România și delegația formată din reprezentanți ai Ambasadei și ai Camerei de Comerț România-China, au fost întâmpinați de autoritățile locale, în frunte cu prefectul George IACOB. După mesajul de salut, acesta a înmânat înalților oaspeți materiale de prezentare geografică, istorică, economică și culturală a județului.

Excelența Sa, doamna Huo Yuzhen, a fost condusă apoi de către primarul municipiului, Petre ȚONE, în sala de ședințe a Consiliului Local, unde a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai administrației locale și ai mediului de afaceri. Partea română și-a exprimat deschiderea pentru investiții străine directe, în multiple domenii de activitate. Diplomatul chinez a declarat că există interes al mediului de afaceri din China față de agricultură (floarea soarelui) și energetică (producția de energie în parcuri fotovoltaice), precum și că va depune eforturi pentru ridicarea colaborării economice între România și China la un nivel cât mai ridicat.

Agenda de lucru a vizitei oficialului chinez în Călărași a continuat, în ziua de 22 februarie, cu vizite la fabrici reprezentative pentru economia județului (ALDIS, SIAD etc.), după o întâlnire cu președintele consiliului județean, Răducu FILIPESCU, primarul Daniel DRĂGULIN, delegația Casei Româno-Chineze, condusă de consilierul județean Nicolae DRAGU, și o binevenită vizită la Muzeul Dunării de Jos.

Concluziile vizitei Excelenței Sale la Călărași sunt încurajatoare, doamna Ambasador exprimându-și speranța că în viitorul apropiat se vor stabili legături concrete, reciproc avantajoase, între mediul de afaceri chinez și cel român.

B I R O U L D E P R E S Ă – 23.02.2013

(202 – Accesari)

Ambasadorul Chinei, în vizită la Consiliul Judeţean Călăraşi
24 Februarie 2013 Luminiţa MORARU

Ambasadorul Chinei, Excelenţa Sa Huo Yuzhen, s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu George Filipescu

La finele săptămânii trecute, Consiliul Judeţean Călăraşi a primit vizita Excelenţei Sale Huo Yuzhen, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii China în România. Cu acest prilej, doamna ambasador s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu George Filipescu, această vizită fiind un prim pas în perspectiva dezvoltării relaţiilor de cooperare economică, socială şi culturală între judeţul Călăraşi şi provincii sau parteneri din China.
Printre temele de discuţie abordate s-au numărat posibilitatea înfiinţării în Călăraşi a unui parc industrial cu participarea unor societăţi din China sau exploatarea potenţialului judeţului nostru în domeniul producerii energiei regenerabile de tip fotovoltaic. De asemenea, s-au purtat discuţii privind dezvoltarea unor schimburi culturale în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor “Hora Mare” şi a altor evenimente culturale organizate de Ambasada Chinei sau judeţul Călăraşi.

La întâlnire au mai participat din partea ambasadei Republicii China la Bucureşti domnul consilier Li Ming şi ataşatul economic al ambasadei, administraţia locală călărăşeană fiind reprezentată, de asemenea, de primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Ştefan Ion. Din partea organizatorilor acestei vizite au fost prezenţi, preşedintele şi managerul general al Camerei de Comerţ şi Industrie România – China, precum şi membri ai CCIA Călăraşi si Casei Romano-Chineze.

Scroll to Top