Aniversarea a 70 de ani de la sfarsitul Razboiului Mondial Anti-fascist organizata de comunitatea chineza din Romania, 26.08.2015

Vineri, 26 august 2015, in preambulul evenimentului organizat de Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucuresti, Casa Romano-Chineza a avut onoarea sa fie invitata la comemorarea a 70 de ani de la Victoria Razboiului Mondial Anti-fascist si a victoriei impotriva agresiunii japoneze in China, organizata de catre comunitatea chineza din Romania.

 La aceast eveniment au participat E.S. dl. Xu Feihong, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Populare Chineze in Romania, alaturi de sotia acestuia, d-na Tan Yuxiu, dl. Zeng Jixin, noul consul al al Republicii Populare Chineze în România , seful secției consulare, d-na Ma Jia, membrii ai Corpului Diplomatic şi Consular acreditat la Bucureşti, membrii comunitatii chineze din Romania. Partea romana a fost reprezentata doar de catre membrii Casei Romano-Chineze prezenti la eveniment: dl. Daniel Florescu si dl. Tibi H.

Admiratia comunitatii chineze fata de noul  ambasador al Chinei la Bucuresti s-a remarcat inca de la sosirea acestuia la eveniment, admiratie aratata pe tot parcursul ceremoniei comemorative. Acesta a tinut un discurs evocator si panegiric legat de aniversare, urmat de un discurs al Casei Romano-Chineze tinut de dl. Daniel Florescu si de discursurile membrilor comunitatii chineze reprezentati de presedintii lor, pentru fiecare oras in parte.

Domnul Florescu a transmis salutarile si sprijinul pe care Casa Romano-Chineza il ofera  comunitatii chineze, evocand acest eveniment ca unul cu o aceeasi insemnatate atat pentru poporul roman cat si pentru poporul chinez frate, subliniind in acest context rolul important pe care eroii romani ai Chinei, doctorii Bucur Clejan si David Iancu l-au avut chiar in perioada omagiata. De asemenea a tinut sa precizeze ca a fost o onoare pentru delegatia Casei Romano-Chineze condusa de secretarul general, dl. Dumitru, prezenta anul trecut la Beijing, cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la infiintarea Asociatiei de Prietenie a Poporului Chinez cu Strainatatea, atunci cand cei doi medici romani au fost elogiati printre putinii straini amintiti cu contributii majore la prietenia dintre poporul Chinez si restul lumii.

Multumim comunitatii chineze pentru invitatia adresata asociatiei noastre de a ne alatura acestei aniversari, cat si d-lui Guo Yushan, presedintele Camerei de Comert si Industrie China Henan in Romania, care ne-a aratat inca o data ca prietenia bazata pe respect reciproc este o continuitate a traditiei intre poporul roman si cel chinez.

 

 

Scroll to Top