ANIVERSAREA INSTITUTULUI CONFUCIUS DIN CADRUL UNIVERSITĂŢII DIN BUCUREŞTI

La 28 octombrie, Institutul ”Confucius” din cadrul Universităţii din Bucureşti a aniversat zece ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, a fost organizată o ceremonie, la care au participat rectorul instituției de învățământ superior, membrii ai conducerii universităţii şi Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, profesorii Catedrei de Limba Chineză precum şi însarcinatul cu afaceri din cadrul Ambasadei Republicii populare Chineze. Totodată, a fost prezentă şi o delegaţie a universităţii partenere – Universitatea de Studii Politice şi Juridice din China.

Activitatea bogată, în plan didactic, academic, cultural, a Institutului Confucius din Bucureşti, rezultatele remarcabile obţinute în toţi aceşti ani au impus institutul ca unul dintre cele mai bune din lume.

Printre numeroasele realizări ale Institutului ”Confucius” se remarcă în mod deosebit proiectul de colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, în sfera elaborării manualelor de limba chineză pentru învăţământul pre-universitar, precum şi parteneriatele cu diverse edituri din România şi China, cu privire la traducerea reciprocă a unor opere literare reprezentative pentru cele două ţări.

Evenimentele academice organizate de institut anual reunesc sinologi din întreaga lume, specialişti de la marile universităţi din China, contribuind astfel la dezvoltarea sinologiei româneşti şi promovarea unor proiecte de cercetarea de larg interes.

În seria activităţilor dedicate aniversării Institutului Confucius de anul acesta s-a înscris şi Conferința Internațională dedicată traducerii și diseminării culturale, cu tema “Translation and Cultural Communication from a Multidisciplinary Perspective”.

Casa Româno-Chineză a fost onorată să participe la Aniversarea a zece ani de la înființare a Institutului Confucius din cadrul Universității din București.

Scroll to Top