Anul Nou Chinezesc – Spectacol de gală la Ateneul Român, organizat de Casa Romano-Chineză , în parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze

Ateneul Român din București a fost gazda unui spectacol inedit organizat de Casa Româno-Chineză, în parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze, cu ocazia celei mai importante sărbători tradiţionale a chinezilor Anul Nou Chinezesc ( Anul Câinelui de Pământ). Evenimentul a avut loc cu sprijinul nemijlocit al grupului de firme Niro Investment Group si cu concursul trupei NAIR BAND, originară din Provincia Mongolia Interioară, cea de-a treia provincie a Chinei, ca marime, care a susținut un concert autentic de muzică tradiţională mongoleză.

La întâlnirea cu artiștii chinezi au fost prezenți vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall, fostul președinte al României, Emil Constantinescu, ambasadorul Chinei E.S. Xu Feihong cu soția, secretari de stat din mai multe ministere, înalți demnitari, ambasadori și diplomați, personalități din mediul academic,cultural și de afaceri. Spectacolul a fost urmărit și aplaudat de aproape 800 de spectatori, printre participanții prezenți în sala edificiului-simbol al cuturii naționale, Ateneul Român, aflându-se Ioan Donca, vicepreședintre al Casei Româno-Chineze, Ecaterina Vanea , director genereal CRC, oficiali din conducerea companiei NIRO, reprezentanți ai filialelor CRC din Harghita, Arad, Timișoara, Suceava, Pitești , Luminița Bălan, directorul Institutului Confucius bucurești, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, membri ai comunității chineze, șefi de organizații și asociații non profit, studenți, jurnaliști din presa scrisa, audio-vizuală.

“China şi România se află la o distanţă geografică mare, însă cu toate acestea avem o prietenie foarte adâncă. Anul acesta este un an important pentru ambele ţări. În China vom sărbători 40 de ani de la lansarea programului de reformă şi deschidere către exterior, iar în România este Anul Centenarului de la Marea Unire. Anul acesta dorim să avem mai multe contacte, mai multe schimburi şi să promovăm încrederea reciprocă şi prietenia tradiţională”, a declarat ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihong, în cadrul unui discurs pe scena Ateneului Român.

Multumim pentru sprijinul nemijlocit grupului de firme Niro Investment Group ( nirogroup.ro ) si florariei Tria’s (www.florariatrias.ro).

 

 

Scroll to Top