April 29 – Diversity in the Economy and Local Integration

1

Miercuri, 29 aprilie, reprezentanti ai Casei Romano-Chineze au participat la workshop-ul organizat de Primaria Generala a Municipiului București, partener în proiectul european de cercetare DELI (Diversitate în economie şi Integrare locală), coordonat de Consiliul Europei și co-finanțat de Comisia Europeană prin Fondul European pentru Integrare. S-au luat in discutie antreprenoriatul  dedicat problematicii integrării cetățenilor străini în viața locală. Proiectul are ca obiectiv promovarea integrarii in economia locala a afacerilor imigrantilor prin adoptarea de politici si practice de sustinere, identificarea stimulentelor posibile la nivelul cadrului legislative cat si evaluarea posibilitatilor includerii unor clause sociale si de egalitate in contractile publice. Ideea principal este ca "Imigrantul nu este o problema pentru economia locala, ci o oportunitate". 20,4 milioane de cetateni din tarile de categoria a III a traiau in UE in 2013, adica 4% din populatia UE. O mare parte sunt turci, marocani, chinezi, indieni si ucraineni. IN 2014 cresterea imigrantilor a fost de 159% fata de 2013.
Miercuri, 29 aprilie, reprezentanti ai Casei Romano-Chineze au participat la workshop-ul organizat de Primaria Generala a Municipiului București, partener în proiectul european de cercetare DELI (Diversitate în economie şi Integrare locală), coordonat de Consiliul Europei și co-finanțat de Comisia Europeană prin Fondul European pentru Integrare. S-au luat in discutie antreprenoriatul dedicat problematicii integrării cetățenilor străini în viața locală.
Proiectul are ca obiectiv promovarea integrarii in economia locala a afacerilor imigrantilor prin adoptarea de politici si practice de sustinere, identificarea stimulentelor posibile la nivelul cadrului legislative cat si evaluarea posibilitatilor includerii unor clause sociale si de egalitate in contractile publice.
Ideea principal este ca “Imigrantul nu este o problema pentru economia locala, ci o oportunitate”.
20,4 milioane de cetateni din tarile de categoria a III a traiau in UE in 2013, adica 4% din populatia UE. O mare parte sunt turci, marocani, chinezi, indieni si ucraineni. IN 2014 cresterea imigrantilor a fost de 159% fata de 2013.

2a 3 4 5 6 7

Scroll to Top