Asociatia Producatorilor si a Procesatorilor de Catina, Pomi si Arbusti Fructiferi (APPCPAF)

Asociatia Producatorilor si a Procesatorilor de Catina, Pomi si Arbusti Fructiferi (APPCPAF) din Romania are rolul de a stimula agentii economici pe principiul asociativ pentru producerea si procesarea fructelor de catina alba, a fructelor diferitelor specii de pomi, inclusiv a fructelor arbustilor fructiferi cultivati in sistem intensiv.

Romania este o tara recunoscuta la nivel european si mondial ca avand un potential agricol ridicat, cu o clima temperat continentala si un sol fertil, bogat in substante nutritive care asigura productivitate ridicata, majoritatea suprafetelor de teren fiind declarate “sanatoase”, propice inclusiv culturilor ecologice/biologice.

Dezvoltarea culturilor de catina alba, pomi si arbusti fructiferi a fost si este o preocupare principala a specialistilor si a mediului academic din universitati cu renume din Romania, printre care amintim Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu – Sisesti” Bucuresti, Universitatea Agricola “Ion Ionescu de la Brad” Iasi, Statiunea Pomicola Ramnicu Valcea, S.C. FRUCTEX S.R.L. Bacau, s.a. care au contribuit prin cercetare la dezvoltarea de tipuri si soiuri specifice conditiilor pedoclimatice din Romania.

A.P.P.C.P.A.F. are misiunea de a întrepătrunde și stimula activitatea de cercetare cu interesele producătorilor și a procesatorilor pentru marketingul produselor obținute de către membrii asociației pe piața internă și internațională.

Principalele obiective ale asociației sunt:

  • Susținerea cercetării în dezvoltarea de noi soiuri;
  • Stimularea înființării și dezvoltării de ferme specializate în domeniu;
  • Sprijin în înființarea de capacități de procesare;
  • Realizarea unui program unitar de marketing pentru piața internă și piețele externe;
  • Promovarea participării membrilor săi la târguri, expoziții, congrese de specialitate;
  • Afilierea la organizații internaționale de profil.

 

Asociația Producătorilor și a Procesatorilor de Cătină, Pomi și Arbuști Fructiferi din România, în calitate de organizație non-guvernamentală de profil, își propune participarea activă pe plan intern și internațional în vederea promovării și consolidării activității membrilor săi în dezvoltarea producției și procesării fructelor de cătină albă, a fructelor diferitelor specii de pomi și arbuști fructiferi în conformitate cu standardele internaționale.

www.catinaromania.ro

 

Scroll to Top