Asociației de Prietenie China-România în vizită la Casa Romano-Chineza

Prieteni în vizită. Reprezentanți ai Casei Româno-Chineze și ai Asociației de Prietenie China România au dezbătut viitoarele proiecte commune la intalnirea sediului nostrum, in data de 23 aprilie 2015.

Casa Româno-Chineză a primit vizita unor prieteni dragi – domnul Wang Tieshan, președinte interimar al Asociației de Prietenie China România și domnul Jia Guangliang, director al Shandong Ningjian Group. Compania respectivă construiește la Craiova un ansamblu rezidențial cu 1800 de apartamente. Din partea Casei Româno-Chineze au participat doamna director general, Ecaterina Vanea, directorul de comunicare, Antonia Mehedințu, directorul revistei „Casa prieteniei, Carol Roman și redactorul șef, George Pețu.

Wang Tieshan a subliniat buna colaborare între asociațiile de prietenie dintre cele două țări, inclusiv a Asociației de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea (APPCS), care este partener al Casei Româno-Chineze.

„Suntem bucuroși de fiecare dată când venim în România. Suntem primiți cu brațele deschise. În China am avut diferite activități chino-române: Ziua prieteniei româno-chineze, Ziua mărțișorului, sărbătorită la Beijing, împreună cu Ambasada României. S-au implicat și studenți, oameni tineri care doresc să promoveze relațiile dintre cele două țări”, a spus Wang Tieshan. Domnia sa a subliniat că în vară, la Beijing se va deschide Institutul Cultural Român, al cărui director este Constantin Lupeanu, iar în iunie va avea loc o conferință internațională, organizată de APPCS, pe tema propunerii președintelui R:P. Chineze, Xi Jinping, despre crearea unui „Drum al mătăsii” contemporan.

Cele două părți au rememorat participarea delegației Casei Româno-Chineze la aniversarea a 60 de ani de la înființarea Asociației de Prietenie A Poporului Chinez cu Străinătatea (mai 2014).

Directorul general al Casei Româno-Chineze, Ecaterina Vanea, a trecut în revistă activitățile asociației, precum și proiectele pentru 2015. S-a discutat despre un plan de organizare de acțiuni comune, în spiritul tradiționalei prietenii româno-chineze.

Scroll to Top