Banca Chinei şi-a inaugurat sucursala în România

Banca Chinei (Bank of China), a patra cea mai mare instituție bancară din lume, şi-a inaugurat luni, 16 decembrie 2019, sucursala în Bucureşti, România devenind astfel a 60-a dintre ţările şi regiunile pe care Banca Chinei le acoperă.

Prin înfiinţarea sucursalei de la Bucureşti, banca își va îmbunătăți și mai mult capacitatea serviciilor băncii în această regiune, va lua inițiativa de a se integra în construcția „Centurii și Drumului”, va ghida activ firmele chineze spre a investi în această regiune și va susține cu fermitate întreprinderile locale pentru a explora piața chineză, construind astfel un pod financiar solid pentru cooperarea sino-română, a afirmat Liu Liange, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Chinei, la ceremonia de inaugurare care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

La rândul său, Jiang Yu, ambasadorul Chinei la Bucureşti, a spus că înființarea sucursalei de la Bucureşti a Băncii Chinei va îmbogățit canalele de finanțare, va rupe în mod efectiv blocajul financiar al cooperării pragmatice între cele două țări și va ajuta la promovarea creșterii comerțului și a investițiilor între cele două părți.

Potrivit domniei sale, mişcarea Băncii Chinei a marcat două recorduri noi: “Nu este numai prima bancă chineză care deschide o sucursală în România, este şi cea mai mare bancă străină care se stabileşte în această ţară”.

La eveniment, au vorbit din partea română preşedintele Senatului Teodor Meleşcanu, secretarul general al Guvernului Antonel Tănase și prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu.

Banca Chinei, înființată oficial în februarie 1912, este banca cu cea mai lungă operațiune continuă dintre băncile chineze.

Cu activele sale de peste 2.730 de miliarde de euro, Banca Chinei se află pe locul patru din lume, clasată după celelalte 3 bănci chineze.
sursa: agentia de presa China Noua

Scroll to Top