Bucuresti – Centrul Medical LOTUS Chinese Therapy

Nu este prima data cand am fost intrebat despre medicina traditionala chineza

 Dupa regretata disparitie a doamnei doctor Wang Xiaoguang Catalina spearam ca, in timp, alti profesionisti ii vor lua locul. Multi dintre voi, cei de pe facebook, mi-ati cerut parerea si v-am recomandat-o. De doua saptamani o noua clinica, cu medici veniti din China, s-a deschis si o recomand.

 

Nu uitati

 Inainte sa faceti o operatie, cat de complexa, inainte sa cautati leacuri babesti, incercati fara ezitare sa consultati un medic specialist in Medicina Traditionala Chineza. Orice complicatie medicala poate sa-si gaseasca rezolvarea mult mai usor inainte de operatie. Mergeti cu toate analizele si spuneti tot ce va supara cu privire la sanatatea voastra. Multi dintre prietenii mei, dupa ce si-au rezolvat problemele, continua vizitele pentru relaxare si intretinere. Sunt convins ca ajunsi acolo o sa incercati si voi adevarata “magie” chinezeasca.

 

Introducere in MTC

 Medicina Traditionala Chineza (MTC) cu origini in China a evoluat in mii de ani. Doctorii specialist in MTC folosesc atat plante medicinale cat si diferite practici fizice si mentale cum ar fi acupunctura ( care ajută la deblocarea căilor de curgere a Qi în corp), Tui Na sau masajul chinezesc ( un tratament pentru a aborda dezechilibrul Yin Yang ), Tratamentul Head SPA (masajul capului pentru a elibera de obstrucții sângele și meridianele Du ), Moxibustia ( terapie termică pentru a revigora fluxul Qi în organism), Ventuzele (o metodă de a crea un vid pe pielea pacientului pentru a elimina sângele stagnant și limfatic) sau Qigong-ul (mișcare combinata cu respirație și meditație pentru sănătate). Toate acestea pentru a vindeca sau a preveni complexe probleme de sanatate. Important este ca MTC cauta cauza durerilor, o vindeca, prevenind in timp si propagarea la alte organe.

 

Primul meu contact cu MTC

 In Romania, la Spitalul Clinic de Recuperare Iasi, un profesor doctor m-a diagnosticat cu osteoporoza. In China am aflat ca nu aveam aceasta boala si cu ajutorul a catorva sedinte de acupunctura, durerea pe care o aveam la spate in fiecare dimineata, de ani buni, a disparut complet.

 

Centrul Medical LOTUS Chinese Therapy din Bucuresti

 De un an programez operatia de menisc gradul 2. Fac acum un tratament pentru a nu ajunge la operatie. Sunt la mijlocul tratamentului, iar la sfarsit va voi spune rezultatul. Pentru ca am intalnit un colectiv profesionist, am promis ca voi scrie despre acest centru.

 

MARTIN XIONGWEI: provine dintr-o familie cu tradiție de sute de ani în acupunctură și alte terapii tradiționale chinezești. Xiong Wei este Licențiat în Medicină la Institutul HU BEI din China și are eperiență în acest domeniu de peste 20 de ani. Prin terapiile antice chinezești practicate de către medicul Xion Wei, LOTUS Chinese Therapy de pe strada Mircea Zorileanu 54 vă pune la dispoziție tratatmente pentru recuperare medicală, întreținere, prevenție și revitalizare energetică. Este un specialist minunat, stapan pe acupunctura, iar daca aveti dureri persistente nu pierdeti timpul si mergeti la o consultatie. Acordati o sansa atat durerii cat si doctorului Martin si nu o sa regretati!

 

DONG LIN: cu o experienta de peste 22 de ani in domeniul terapiilor chinezesti , combina principiile medicinei tradiționale chineze ( zheng gu ) cu conceptele kinetoterapiei clasice occidentale ( teoria miofasciala, punctele musculare trigger ). Odata cu creșterea tot mai accentuată a afecțiunilor musculo-skelatale datorate stilului modern de viata ce implica sedentarism si stres psihic si-a dezvoltat un sistem propriu de diagnostic si tratament a problemelor coloanei cervicale , articulatiilor umărului , soldului, genunchilor, lombalgi si hernii lombare precum si un tratament ne- chirurgical de remodelare faciala, care combina cele 2 mari sisteme descrise mai sus.
 1991 – 1993 Specializare in masaj terapeutic chinezesc si acupunctura – Asociația medicală din Guangdong
 2000-2006 Terapeut la Institutul de Terapii Golden Finger Guangzhou China
 2006- 2014. Terapeut la Bokang medical Guangzhou
 2014- 2018 Terapeut la Oriental Kangshen Life Science Guangdong
Doctorul Lin recunoaste imediat cauza durerii si va explica problema din spatele ei. Cu perseverenta, munca si o multime de intinderi si presupunctura problemele vor disparea.

 

CIPRIAN POPESCU, absolvent al UMF Carol Davila, Facultatea de Medicina si masterand in acupunctura si masaj al Universitatii de Medicina Traditionala Chineza din Beijing, China, medic specialist in medicina traditionala chineza, medic specialist medicina interna.
• 1995: Studierea culturii, filozofiei si Medicinei Chineze in cadrul Academiei J.M Kespi
• 1998: Absolvent al UMF Carol Davila Bucuresti – Facultatea de Medicina
• 2000- 2002: Cursuri de Limba si Cultura Chineza la Universitatea Bucuresti
• 2002 – 2004: Bursa la Universitatea de Medicina Traditionala Chineza din Beijing cu un Master in acupunctura si masaj
• 2005 – prezent: Practicarea Medicinei Chineze

Sunt doctori care sunt capabili sa diagnosticheze imediat problema si sa propuna metode care vor face ca aceasta sa dispara.

MTC este sigura?!

 

 Acupunctura este in general considerate sigura cand este practicata de un profesionist, scolit la scoala chineza de acupunctura, cu diploma de absolvire, folosind ace sterile. Nu recomand exceptii.
 Tai chi-ul si qi gong-ul, doua practici fizice si mentale folosite in MTC sunt sigure.
 Sunt unele raportari in ceea ce priveste plantele medicinale contaminate cu toxine, metale grele, dar unele plante folosite de MTC sunt folosite si in industria farmaceutica, iar aceste suspiciuni vin din acea arie.
 Ca sa aflati daca metoda recomandata este si utila, cereti parerea celor care deja au aplicat MTC in rezolvarea lor.

 

Pentru mai multe informatii
 LOTUS Chinese Therapy Bucuresti
Str :Aviator Mircea Zorileanu 54 Bucharest, Romania
 : 11:00 AM – 7:30 PM
 : 0771 099 140
 : lotuschinesetherapy@gmail.com

Tibi

Scroll to Top