„Călătoria lui Ţăndărică” la Beijing

Vernisajul Expoziţiei de Marionete „Călătoria lui Ţăndărică” şi un atelier de mânuire cu păpuşile din “Muzicanţii din Bremen” a avut loc, sâmbătă (n.r. 25 iulie), la Institutul Cultural Român de la Beijing. Expoziţia reuneşte 50 de exponate care reprezintă diverse stiluri şi metode de expresie artistică experimentate de-a lungul celor 70 de ani de istorie a Teatrului Ţăndărică din Bucureşti, care se află într-un turneu în China. Timp de trei săptămâni, acesta va pune în scenă, în patru mari oraşe, zece reprezentaţii ale spectacolului “Muzicanţii din Bremen”, regizat de Attila Vizauer.

Turneul, care se desfăşoară în perioada 23 iulie – 11 august 2015, cu sprijinul Institutului Cultural Român Beijing, este rezultatul unui parteneriat pe termen lung între Teatrul Ţăndărică şi Teatrul Naţional pentru Copii din China, a declarat directorul acestuia, Călin Mocanu, la vernisajul expoziţiei. Spectacolul “Muzicanţii din Bremen” va avea trei reprezentaţii la Beijing, pe scena Teatrului Naţional pentru Copii din China, două reprezentaţii la Teatrul de Artă pentu Copii din Tianjin, două reprezentaţii la Teatrul de Artă pentru Copii din Jinan şi trei reprezentaţii la Centrul pentru Copii şi Femei din Chengdu. Această colaborare este menită să construiască un pod între două continente şi este o continuare a protocolului încheiat, în urmă cu trei ani, între Teatrul de Animaţie Ţăndărică, Guangzhou Performnace/Film Co Ltd şi Teatrul Beilei, din Guangzhou (China), a spus directorul Teatrului Naţional pentru Copii din China, Yin Xiaodong, la eveniment.

“Muzicanţii din Bremen” spune povestea a patru animale abandonate de stăpân, care se decid să meargă împreună la Bremen, ca să devină muzicieni. Pe drum, însă, au parte de multe obstacole, însă reuşesc să învingă răul şi să ajungă la destinaţie. Regizorul spectacolului de păpuşi, Attila Vizauer, prezent şi el la vernisajul expoziţiei, a spus că a invitat actorii chinezi să dubleze vocile actorilor români, pentru ca micuţii chinezi să înţeleagă mai bine frumoasa poveste şi că sincronizarea este absolut fantastică. “Sunt convins că toţi copiii care vor vedea spectacolul îl vor iubi”, a mai afirmat el. Directorul Institutului Cultural Român la Beijing, Constantin Lupeanu a declarat că este bucuros să găzduiască această expoziţie. În plus, el a subliniat faptul că institutul va juca un rol important în promovarea cooperării culturale dintre România şi China.

Source: http://romanian.cri.cn

Scroll to Top