Calin Netzer in juriul Festivalului de Film de la Beijing-2018

Cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Beijing (15-22 aprilie) s-a încheiat cu decernarea premiilor Tiantan. Filmul “Scary Mother”, o co-producţie Georgia – Estonia, a câştigat Premiul pentru cel mai bun film.

Regizorul român Peter Netzer a făcut parte din juriul festivalului din capitala Chinei. Preşedintele juriului a fost regizorul chinez Wang Kar-wai, iar ceilalti membri, Jonathan Mostow (SUA), Duan Yihong (China), Shu Qi (China), Jan AP Kaczmarek (Polinia), Călin Peter Netzer (România) și Ruben Ostlund (Suedia). Organizatorii festivalului au primit 659 de pelicule din 71 țări și regiuni, 15 urmând să fie desemnate câştigătoare ale premiilor “Templul Cerului”.

Filmele de scurt metraj “Zăpada mieilor” și de lung metraj “Medalia de onoare” în regia lui Călin Peter Netzer au fost prezentate, la Academia de Film din Beijing. După o scurtă prezentare a regizorului român făcută de Wang Yao, profesor la Academia de Film din Beijing, un mare iubitor al cinematografiei românești și cu o teză de doctorat pe tema „Noului Val Românesc”, Călin Peter Netzer a dialogat cu studenții și profesorii chinezi veniți în număr mare la eveniment. Călin Peter Netzer (42 ani) este câștigător al premiului „Ursul de Aur” la Berlinala 2013.

 

Scroll to Top