Cartea „O privire spre Asia. Amintirile unui ambasador“ scrisa de Viorel Isticioaia-Budura, ambasador si vicepresedinte al Casei Romano-Chineze, premiata de Banca Națională a României si NIRO Investment Group

Cartea „O privire spre Asia. Amintirile unui ambasador“ scrisa de Viorel Isticioaia-Budura, ambasador si vicepresedinte al Casei Romano-Chineze, premiata de Banca Națională a României si NIRO Investment Group.
Banca Națională a României și Fundația Culturală „Magazin Istoric” au organizat, în perioada 7-8 iunie 2022, cea de-a XXX-a ediție a Simpozionului de istorie şi civilizație bancară “Cristian Popișteanu”, având ca temă Frontiere, instituții și aur în vremuri de război.
Evenimentul a fost dedicat celebrării a treizeci de ani de la prima ediție a simpozionului și va aduce în atenția publicului informații noi despre contribuția Băncii Naționale a României în anii celui de-al Doilea Război Mondial, adăpostind rezerva de aur a Băncii Poloniei și asigurând evacuarea sediilor BNR din Basarabia.

Decernarea premiilor Fundației Culturale „Magazin Istoric” pentru cele mai importante contribuții ale cercetării istorice din anul 2021 a avut loc si cu sprijinul Niro Invesment Group, care a premiat si cartea Excelenței Sale, domnului Ambasador Viorel Isticioaia-Budura, „O privire spre Asia. Amintirile unui ambasador“.
Vicepresedinte al Casei Romano-Chineze, diplomat de cariera, un diplomat eminent, ambasadorul Viorel Isticioaia-Budura ne daruieste cartea sa cu eleganta sa proverbiala si cu generozitatea celui care a trait direct implicat momente de istorie ale politicii externe romanesti. Ajutat de talentul sau diplomatic, Viorel Isticioaia-Budura ne ofera o scriere fluenta, cu fraze asezate si inchegate, atent la detalii si temeinice concluzii.
Simpozionul a beneficiat de prezența unor personalități din mediul științific internațional, precum și a unor specialiști din domeniul bancar și cultural.

https://www.facebook.com/romanianchinese.house/videos/1199920177430649

Scroll to Top