Casa Romano-Chineza Arges a participat la o nouă sesiune științifică din cadrul proiectului Academia de Îngrijiri Paliative

Casa Romano-Chineza Arges a raspuns invitatiei doamnei doctor Adriana Caruntu, director al Centrului de Ingrijiri Paleative “Sf. Nectarie”, fondatoarea Academiei de Ingrijiri Paleative. Reprezentata de presedintelui filialei, domnul profesor dr. ing. Sebastian Pârlac si de vicepresedintele Gabriela Petrescu, filiala Arges a participat joi, 9 martie la o nouă sesiune științifică din cadrul proiectului Academia de Îngrijiri Paliative, organizata de catre fundația „Bucuria Ajutorului”.

Evenimentul s-a desfășurat la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București și a avut tema „Perspectiva holistică a îngrijirilor paliative”.

Întâlnirea a fost împărțită în trei secțiuni și a reunit, în format hibrid, fizic și online, medici, cadre didactice, asistenți sociali, personal medical, precum și alte persoane interesate de îngrijirile paliative, din țară și din străinătate.

Un medic din Franța, a subliniat faptul că, indiferent de țara în care ne aflăm, îngrijirea paliativă are un limbaj comun, acela de a-i ajuta pe semenii aflați în suferință.”

Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor este singurul spital privat din Capitală care aparține Bisericii. A fost înființat în 2012 și a oferit îngrijiri până în prezent pentru aproximativ 4000 de pacienți, majoritatea oncologici.

Proiectul Academia de Îngrijiri Paliative, inițiat de centru, se desfășoară în cadrul Fundației Bucuria Ajutorului a Arhiepiscopiei Bucureștilor. Își propune să profesionalizeze domeniul și să determine includerea lui în politicile publice.

Sesiunea științifică de joi a fost cea de a cincea din cadrul proiectului Academia de Îngrijiri Paliative. Cea de a patra sesiune a beneficiat de prezența ES Arthur Mattli, Ambasadorul Elveției la București.

source: basilica.ro; foto: ziarul Lumina

Scroll to Top