Casa Romano-Chineza Arges prezenta la o dubla lansare de carte

Casa Romano-Chineza Arges, una dintre cele mai active filiale in acest inceput de an, reprezentata de presedintelui filialei, domnul profesor dr. ing. Sebastian Pârlac si de vicepresedintele Gabriela Petrescu, a participat in data de 12 martie la dubla lansare de carte.

Municipiul Pitești a găzduit un eveniment editorial care a avut în centru doi renumiți specialiști în sănătatea creierului, neurochirurgul Vlad Alexandru Ciurea și neurologul Dumitru Constantin Dulcan.

În cadrul acestuia au fost lansate două cărți intitulate: „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor” și „Calea Vindecării. Pacea dintre inimă și minte”. Argeșenii au avut ocazia să participe la o discuție deschisă cu cei doi renumiți specialiști, ajutati de co-autoarea Florentina Fântânaru.

“Vindecarea se referă la organism, vindecarea pleacă din creier. Acest lucru îl spune cunoscutul autor: profesorul Dulcan. Și care, după ce trece în revistă o grămadă de elemente despre problemele cerebrale, arată că este esențial factorul de vindecare pentru care pledează.

Pledează pentru noi, pentru oameni, pentru creierul nostru și pentru pacea care trebuie să existe în întregul organism, armonia care trebuie să ne conducă pentru ce am mai spus mai înainte, pentru vindecarea cerebrală și vindecarea întregului organism” spune doctorul Alexandru Vlad Ciurea despre cartea profesorului Dulcan.

Dupa lansare, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul a avut bucuria să-l primească la Curtea de Argeș pe neurochirurgul academician Vlad Ciurea, care a vizitat cu această ocazie Catedrala Arhiepiscopală, ctitoria Sfântului Neagoe Vodă Basarab. În acest spațiu încărcat de istorie și spiritualitate, Chiriarhul a dorit să recompenseze bogata activitate desfășurată de distinsul oaspete în domeniul medical, oferindu-i acestuia medalia creștin-ortodoxă ,,Sfântul Neagoe Vodă Basarab”.

După acest moment solemn, Ierarhul Argeșean l-a invitat pe distinsul medic să viziteze muzeul Eparhiei și Sala Manole din incinta Palatului Arhiepiscopal, unde au fost purtate discuții legate de noua apariție editorială ,, Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”.

În „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”, profesorul Vlad-Alexandru Ciurea – specialist în neurochirurgie, oferă publicului larg recomandări pentru a ne păstra mintea limpede într-o lume tot mai agitată. Reputatul medic a înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale.
Vlad Alexandru Ciurea a realizat peste 23.000 de mii de operații pe creier, din care jumătate la copii. A fost președintele Societății de Neurochirurgie din România timp de 8 ani (două mandate). Din 7 ianuarie 2013 lucrează în cadrul Spitalului Sanador, unde în prezent este Șef Secție Neurochirugie și Director Științific.
Din 2 februarie 2022 este membru de onoare al Academiei Române.
source: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului – AAM; foto: Cristian Gheorghe

Scroll to Top