Casa Romano-Chineza Arges s-a întâlnit cu Ambasadorul Chinei în România, E.S., domnul Han Chunlin

Conducerea Casei Romano-Chineze, filiala Arges, s-a întâlnit astazi, 8 noiembrie 2022, cu noul Ambasador al Chinei în România, Excelența Sa, Han Chunlin.

Întâlnirea cu domnul ambasador a avut loc în cadrul unei reuniuni oficiale organizată la Ambasada Republicii Populare Chineze din București.
Ambasadorul Han Chunlin a avut o întrevedere cu președintele Casei Româno-Chineze Argeș, domnul prof.dr.ing. Sebastian Pârlac și cu alți 3 membri ai Grupului de prietenie – Gabriela Petrescu, vicepreședinte al Casei Româno-Chineze Argeș, Tibi Hal., reprezentantul sediului central al CRC și Sorin Enea, profesor al Universității din Pitești care predă limba română studenților chinezi de la Universitatea de Studii Internaționale din Beijing.
Cele două părți au efectuat un schimb de păreri privind relațiile bilaterale și schimburile locale, consolidarea cooperării sino-române, schimburile de studenți si profesori conform protocolului semnat intre Universitatea din Piteşti şi Universitatea de Studii Internaționale din Beijing, înființarea Institutului Confucius la Piteşti, organizarea unor tabere la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, efectuarea unor turnee cu spectacolul “Drumul Matasii”, lansarea filmului “SHIFU” și în general, cooperarii pragmatica dintre celor două țări. S-au trecut în revistă proiectele comune din trecut, dar si proiecte de viitor, punctual discutându-se inițiativele membrilor filialei Argeș a Casei Româno-Chineze: Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, Federația Română de Oină, CCDITT al Universităţii din Piteşti, Intervision Trading Ro SRL, Laboratoarele Thea, Clubul de arte marţiale “Shanghai Wushu”, etc.
Excelența Sa, Han Chunlin a apreciat interesul pe care Argeșul l-a arătat de-a lungul anilor în beneficiul dezvoltării relațiilor tradiționale de prietenie dintre România și China, menționând că țara sa este dispusă să colaboreze cu partea română pentru a continua să promoveze cooperarea practică dintre cele două țări. Cum a mai precizat și în întâlnirea din 27 septembrie, cu Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, în opinia sa, China și România au avantaje de dezvoltare cu un potențial uriaș de cooperare practică, iar ambasada va acorda tot suportul și asistența necesară în îndeplinirea acestor deziderate.
La finalul întâlnirii, Ambasadorul Han Chunlin ne-a făcut o plăcuta surpriză, prezentând-o pe noua stagiară a ambasadei, fostă studentă a profesorului Enea la Universitatea de Studii Internaționale din Beijing și a afirmat că în perioada următoare va face o vizită în Argeș, răspunzând invitatiei autoritatilor locale, dar și a Casei Româno-Chineze.

 

 

 

 

 

Scroll to Top