Casa Romano-Chineza la lansarea cartii “Zgarie Norii din Shanghai” a Marinei Almasan, 2015.09.30

Asa cum anuntam in numarul 14 al revistei noastre, Casa Româno-Chineză a spijinit proiectul Marinei Almășan de a scrie o carte despre Shanghai, dupa ce, anul trecut, a sprijinit de asemenea deplasarea dumneaei in Beijing, de unde a venit si idea cartii ” 10 Zile la Beijing”.

Cunoscuta realizatoare TV Marina Almășan spunea: „Shanghai este un oraș extraordinar și sunt fericită că pot scrie o carte despre acest oraș. În emisiunea mea, la Televiziunea națională, am avut un oaspete de seamă – Excelența Sa, domnul Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România. Domnia sa a fost încântat să afle despre proiectul meu în ceea ce privește cartea și vizita la Shanghai. De asemenea, am discutat acest subiect cu cei de la Casa Româno-Chineză. Casa Româno-Chineză o să mă ajute în publicarea cărții, în toamna acestui an. Dacă în timpul șederii mele în Shanghai (5 – 15 iulie) vor fi evenimente deosebite, ce privesc relațiile bilaterale, ar fi minunat să scriu în carte despre aceste lucruri”, a scris doamna Almășan, autoare a jurnalului de călătorie „10 zile la Beijing”.

Urmand cursul firesc, astazi 30 Septembrie 2015, in preambulul aniversarii zilei nationale a Chinei, Marina Almasan si Casa Romano-Chineza lanseaza o carte fascinanta despre Shanghai si periplurile Marinei in metropola chineza.

Un ghid foarte reusit pe traseul recomandat de Casa Romano-Chineza si urmat de Marina, insotita de ghizii de ocazie de la Asociatia de Prietenie a Poporului Chinez cu Strainatatea, prietenii nostrii vechi, domnul Luo Dongquan si doamna Song Zhemin carora le multumim!

Ambasadorul Xu Feihong participă la lansarea cărtii 2015/10/08
In data de 30 septembrie, ambasadorul Xu Feihong a participat la lansarea cărții „Zgârie-norii din Shanghai” a cunoscutei prezentatoare tv Marina Almășan, la sediul Institutului Cultural Român. La lansare au participat Aurelian Neagu, directorul Direcției Asia-Pacific din cadrul MAE, Nagy Mihaly Zoltan, vicepreședintele Institutului Cultural Român, oameni din mediul literar și artistic, educațional, al mass-mediei etc, în total aproximativ 100 de persoane.

Pe parcursul discursului, domnul ambasador Xu și-a exprimat mulțumirile doamnei Marina Almășan pentru contribuția adusă la promovarea dialogului cultural între China și România, menționând că „Zgârie-norii din Shanghai” este atât un cadou adus Chinei cu ocazia zilei naționale, cât și o nouă fereastră deschisă pentru prietenii români care vor să se apropie de China și să o cunoască. Dialogul cultural este un pod care promovează înțelegerea între popoare, și, mai mult, este o temelie importantă pentru dezvoltarea relațiilor dintre două state. De asemenea, ambasadorul a afirmat că speră ca mass-media românească să difuzeze și să publice filme, articole și cărți care reflectă China actuală, pentru ca poporul român să înțeleagă mai bine China.

Marina Almășan a afirmat că după ce anul trecut a vizitat China pentru prima oară, a rămas surprinsă de uriașa dezvoltare a unui stat socialist, iar după ce s-a întors acasă a început numaidecât să scrie cartea „10 zile în Beijing”, în care a consemnat experiența din China. Nu cu mult timp în urmă, a vizitat din nou China, observând faptul că nivelul de modernizare al Shanghaiului este aproape la fel cu cel al New York-ului. Nu numai că economia chineză este dezvoltată, ci și societatea este una deschisă, iar poporul are un trai mulțumitor. Motivul pentru care a scris cartea „Zgârie-norii din Shanghai” este acela de a prezenta cititorilor români China așa cum este ea cu adevărat, și pentru a stimula românii să învețe de la China.

Directorul Direcției Asia-Pacific din cadrul MAE, domnul Aurelian Neagu, a subliniat faptul că lucrarea doamnei Marina Almășan este un real ajutor în înțelegerea Chinei pentru românii din toate domeniile, și are o semnificație deosebită pentru promovarea dialogului cultural între China și România. De asemenea, acesta a mai afirmat că Ministerul de Externe al României va continua să sprijine astfel de activități.

Ambasadorul Xu a fost intervievat de către Radio România Actualităţi pe tema dialogului cultural dintre China și România.
source:www.chinaembassy.org.ro

Scroll to Top