Casa Romano Chineza mulțumește Ambasadei Chineze la Bucuresti

Conducerea Casei Romano-Chineze si echipa Ambasadei Chineze condusa de Excelența Sa doamna Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România au trecut în revistă situația deosebită creată de epidemia de COVID-19 și măsurile excepționale luate la nivel global, precum și provocările cu care se confruntă statele în acest context.

Pe aceasta cale dorim sa multumim echipei ambasadei pentru operativitatea cu care s-au implicat în ajutarea atat a spitalelor din Capitala, cat si a spitalelor din Arad si Suceava, acolo unde asociatia noastra are filiale. Ambasada Chinei a donat măşti, combinezoane de protecţie, dezinfectanţi şi mănuşi pentru spitalele din Capitală, dar a facut nenumarate demersuri si pentru ajutorarea altor spitale din tara.

Recent, in Suceava, Consiliul Județean a primit o donație care cuprinde 20000 măști, 100 sticle de dezinfectați, 2000 bucăți de tacâmuri din partea unei firme chineze, iar donaţiile de echipamente sunt aşteptate în perioada imediat următoare atat din Yinchuan, oraș înfrățit cu Suceava, cat si din provincia chineza Guizhou, provincie cu care judetul Suceava este infratita.

Eforturile reprezentanților Ambasadei Chinei în Romania au fost de-a dreptul impresionante și au contribuit decisiv la menținerea spiritului pozitiv în cursa de combatere a virusului, dar i-au făcut si pe toți cei implicați sa inteleaga ca “prietenul la nevoie se cunoaste”. Donaţiile facute de catre comunitatea chinezilor din Romania si de catre reprezentanţii companiilor chinezeşti din România sunt contributii importante venite tot la initiativa Ambasadei.
Lor li s-a alaturat si NIRO Investment care a donat 120.000 EURO pentru aparatura medicala.

In această perioadă complexă, trebuie păstrate în atenție, în paralel cu eforturile corelate epidemiei cu care se confruntă țările, și proiectele strategice și prioritățile de politică externă, care să contribuie la creșterea suplimentară a securității cetățenilor.

Scroll to Top