Casa Romano-Chineza prezenta la aniversarea Academiei Române -157 de ani de la fondare

Casa Româno-Chineză, reprezentată de catre domnii Florin Burican, Alexandru Bartoc, Tibi H. și Nicolae Bud, a fost prezentă la aniversarea a 157 de ani de la fondarea Academiei Române.

Programul zilei de 4 aprilie a cuprins alocuțiunea acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, cuvântul acad. Dorel Banabic, președintele Secției de științe tehnice si conferința „Libertate, frumusețe, evoluție, natură“, prof.univ.ing. Adrian Bejan, membru de onoare al Academiei Române. A urmat o vizita în Academia Română și în Biblioteca Academiei Române.

Cu aceasta ocazie au fost expuse documentele ședinței inaugurale a Societății Academice Române, testamentul Evanghelie Zappas, testamentul Regelui Carol I, o parte din colecția de artă plastică a Academiei Române: Grigorescu, Pallady, Camil Ressu, Dărăscu, galeria de portrete ale Președinților Academiei Române, Magnus Etimologicum Romaniae, în 2 volume și dicționarul Tezaur al Limbii Române, 19 vol., peste 18.000 de pagini, operă realizată în 110 ani de colectivele de cercetători ai Academiei Române.

Scroll to Top