Casa Romano Chineza prezenta la deschiderea Art Safari 2019

Conducerea si membrii Casei Romano-Chineza au fost prezenti vineri, 27 septembrie, la deschiderea Pavilionului de Arta – “Art Safari Bucureşti”, cel mai amplu eveniment din ţară dedicat artei, în Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piaţa Universităţii.

Patru pavilioane expoziționale sunt răspândite pe aproape 10.000 de metri pătrați în două corpuri ale Palatului Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

A șasea ediție a celui mai amplu eveniment dedicat artei din țară, aduce numeroase noutăți: cea mai mare expoziție dedicată marelui pictor Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani, patru pavilioane expoziționale noi, instalație de artă imersivă 360, creată de grupul de artiști Kuflex special pentru eveniment, dar si artă chineză expusă pentru prima dată în Europa.

Expoziţia “Made in China” – o călătorie în arta tânără contemporană chineză, potrivit curatorului, Ji Zhongpeng, reprezintă “cea mai mare concentrare de artă tânără contemporană chineză expusă în România”, reunind 52 de lucrări aparţinând unui număr de 29 de artişti chinezi, reprezentând în principal pictură în ulei, sculpturi, instalaţii şi imagini.

“Aceste lucrări au la bază diferite perspective şi moduri de reprezentare ce reflectă noua gândire a artiştilor contemporani chinezi bazată pe istorie, adevăr, societate şi valori contemporane, demonstrează vitalitatea spirituală a tinerilor artişti care îndrăznesc să rupă şi să transceadă inovaţia, reprezentând atitudinea spirituală şi nivelul de creaţie al tinerilor artişti chinezi de astăzi”, a spus Ji Zhongpeng.

“Sperăm ca prin această expoziţie să construim punte de comunicare cu iubitorii de artă români, să consolidăm schimburile culturale, să aşteptăm împreună ca tinerii artişti să aducă o nouă vitalitate în artă, să simţim împreună pulsul timpului şi rezonanţa spiritului”, a încheiat curatorul chinez.

Scroll to Top