Casa Romano-Chineza prezenta la Gala Aniversară Haru Urara

Casa Romano-Chineza a avut placerea sa participe la Haru Urara Grand Festa, gala aniversară care a incheiat Zilele Culturii Japoneze. Printre invitații galei din 19 mai i-am urmarit pe Umekichi (Japonia), care a susține un concert de shamisen, dar și Zoomadanke (Japonia) care au facut o demonstartie de kendama. Evenimentul s-a desfășurat în Aula Magna a Universității Româno-Americane unde am remarcat formidabila daruire a celor 35 de voluntari de la departamentul de studii asiatice, mai ales a departamentului de limba japoneza, dar si a lui Serban Georgescu pe care il felicitam.

Umekichi este o artistă japoneză care a venit în țara noastră să le vorbească și să le arate româncelor despre ce înseamnă a fi gheișă, probabil cea mai fascinantă latură a culturii japoneze.

La cei 52 de ani ai ei, Umekichi cântă muzică tradițională japoneză și știe dansuri japoneze tradiționale. Și asta le-a arătat și invitaților prezenți la atelierul pe care l-a susținut vineri, 18 mai, la Sala MBA a Universității Româno-Americane. Știe ce înseamnă a fi gheișă. S-a pregătit de mică în acest sens. De la 5 ani face pian și balet. “În Japonia, de la o vârstă fragedă învățăm diferite activități, însă, în cazul meu de când eram mică am învățat pian și balet. O dată cu trecerea timpului mi-am dat seama că vreau să devin o adevărată japoneză și să aprofundez arta și cultura japoneză”, a declarat artista.

source: libertatea

GHEIȘA

 

ibertatea

 

Scroll to Top