Casa Româno – Chineză s-a deschis la Timişoara. Ambasadorul Chinei în România: “Ţinta finală este aceea de a promova relaţiile dintre cele două state”

Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România este prezent la Timişoara, unde a avut deja o întrevedere cu autorităţile locale şi judeţene şi a participat la lansarea Asociaţiei Casa Româno-Chineză.

“Sperăm ca judeţul Timiş să devină cel mai bun prieten al Chinei din România.”, a spus prefectul de Timiş Eugen Dogariu. Casa Româno-Chineză va extinde parteneriatele şi schimburile de orice fel dintre China şi România. “Asta înseamnă că schimburile, colaborarea între China şi Timiş se extind spre economie, schimburile culturale. Sper ca această colaborare între China şi judeţul Timiş să fie extinsă. Casa Româno-Chineză a fost înfiinţată în 2011, este o organizaţie tânără de prietenie cu China. Membri ai Casei Româno – Chineze provin din toate domeniile – politice, culturale, economice, inclusiv diaspora chineză. Cel mai important principiu al casei este de a promova înţelegerea reciprocă între China şi România, să stimuleze schimburile de experienţă între cele două popoare. Ţinta finală este aceea de a promova relaţiile dintre cele două state”, a spus ambasadorul Chinei în România. Casa Română-Chineză este situată în Calea Aradului, pe strada Liniştei nr. 54.

Ambasadorul Chinei s-a referit şi la schimburile economice dintre cele două ţări. Produsele de carne de porc congelat se pot exporta către piaţa chineză, mai ales că un procesator de carne din zonă, unul destul de mare, a fost preluat de chinezi. “Avem speranţa că exportul din carne de porc din România să devină un nou punct de creştere a comerţului chino-român. Sperăm ca la masa pentru cetăţenii chinezi din China să gustăm cât mai curând produsele de porc din România. Cunosc că judeţul Timiş este un judeţ cu un potenţial uriaş de dezvoltare. Judeţul Timiş şi oraşul Timişoara sunt localităţi cu pământ uriaş şi o resursă bogată. Aici există o dezvoltare a domeniul IT şi automobile şi în ultimii ani judeţul Timiş şi municipiul Timişoara au cunoscut o dezvoltare economică dinamică. Judeţul Timiş este în Vestul României, dar are şi o legătură strânsă şi frecventă cu partea chineză. Între judeţul Timiş şi o provincie din China există o relaţie strânsă de colaborare”, a spus ambasadorul.

source:http://ziuadevest.ro

Chinezii ar putea construi blocuri de locuinte la Timisoara

– Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, se află în aceste zile la Timișoara. Acesta a avut o întrevedere cu autorităţile locale şi judeţene şi a participat la lansarea unei asociaţii româno-chineze. Din delegaţia sa face parte şi un director al Băncii de Dezvoltare a Chinei. Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a discutat cu acesta posibilitatea ca această bancă să investească şi în Timişoara în domeniul construcţiei de blocuri de locuinţe. Un astfel de proiect a demarat deja la Craiova.

 Compania chineză Shandong Ningjian Construction Group a încheiat un memorandum cu Primăria Craiova prin care va ridica, pe un teren care a fost cedat autorității locale de către Ministerului Apărării Naționale, un cartier de 23 de blocuri, însumând 182.000 m.p., în total 1.819 unități locative – garsoniere, apartamente cu două și trei camere și apartamente de tip penthouse. Craiovenii își vor putea cumpăra o casă este de 400 euro/m.p. fără TVA, pentru construcțiile noi TVA fiind de 5%.

Liderul CJ Timiş a discutat cu unul dintre directorii acestei bănci posibilitatea ca astfel de blocuri să poată fi construite şi în Timișoara.

„Am discutat ideea posibilităţii de a investi şi în Timişoara în domeniul construcţiei de locuinţe şi în domeniul infrastructurii. Va trebui să identificăm împreună cu Primăria Timişoara, care poate avea un portofoliu mai larg de construcţii pe acest domeniu, să vedem ce proiecte sunt şi eu cred că se poate discuta foarte serios cu partea chineză, care ne-a spus că abia 1 la 3.000 ar fi creditele care sunt folosite la ora actuală în România din punctul de vedere al posibilităţilor pe care China le are ca să ne crediteze. Există un potenţial extraordinar. Am întrebat dacă condiţiile pe care le impun sunt tot atât de stresante ca şi la unele bănci ale noastre pentru a putea să iei creditul. Ni s-a spus că există largheţea mai mare pentru a putea lua aceste credite, cu mai multă uşurinţă. Am întrebat dacă dosarele sunt tot atât de mari cu documentele pe care trebuie să le depunem şi timpul pentru acest lucru este tot atât de mare. Mi s-a spus că nu, există posibilitatea foarte rapidă, cu condiţia acordării garanţiilor necesare pentru a putea lua un credit”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

Casa Romano-Chineza, lansata la Timisoara. Prefectul de Timis: Speram ca judetul nostru sa devina cel mai bun prieten al Chinei

0ab– La Timişoara s-a lansat marţi Asociaţia Casa Româno-Chineză. Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, a fost prezent la Timişoara, unde a avut o întrevedere cu autorităţile locale şi judeţene şi a participat la lansarea acestei asociaţii.

Inaugurarea filialei Casei Româno-Chineze la Timişoara constituie practic o nouă platformă de colaboare între China şi România.

“Asta înseamnă că schimburile, colaborarea între China şi Timiş se extind spre economie, schimburile culturale. Sper ca această colaborare între China şi judeţul Timiş să fie extinsă. Casa Româno-Chineză a fost înfiinţată în 2011, este o organizaţie tânără de prietenie cu China. Membrii Casei Româno – Chineze provin din toate domeniile – politice, culturale, economice, inclusiv diaspora chineză. Cel mai important principiu al casei este de a promova înţelegerea reciprocă între China şi România, să stimuleze schimburile de experienţă între cele două popoare. Ţinta finală este aceea de a promova relaţiile dintre cele două state”, a spus ambasadorul Chinei în România.

De altfel, în 1919, România a fost al 5-lea stat care a reucnoscut Republica Populară Chineză.

“Sperăm ca judeţul Timiş să devină cel mai bun prieten al Chinei din România”, a spus prefectul de Timiş, Eugen Dogariu.

Ambasadorul Chinei s-a referit şi la schimburile economice dintre cele două ţări.

“Cunosc că judeţul Timiş este un judeţ cu un potenţial uriaş de dezvoltare. Judeţul Timiş şi oraşul Timişoara sunt localităţi cu pământ uriaş şi o resursă bogată. Aici există o dezvoltare a domeniul IT şi automobile şi în ultimii ani judeţul Timiş şi municipiul Timişoara au cunoscut o dezvoltare economică dinamică. Judeţul Timiş este în vestul României, dar are şi o legătură strânsă şi frecventă cu partea chineză. Între judeţul Timiş şi o provincie din China există o relaţie strânsă de colaborare. O firmă prestigioasă din China în domeniul IT are şi o filială în Timişoara, care angajează 150 de persoane”, a spus ambasadorul.

Execelenţa Sa s-a referit şi la o altă firmă mare din Timişoara, procesatoare de carne de porc, care a fost preluată nu demult de chinezi.

“Produsele de carne de porc congelat este permis a se exporta către piaţa chineză. Avem speranţa că exportul din carne de porc din România să devină un nou punct de creştere a comerţului chino-român. Sperăm ca la masa pentru cetăţenii chinezi din China să gustăm cât mai curând produsele de porc din România”, a spus ambasadorul Chinei.

Casa Româno-Chineză este situată în Calea Aradului, pe strada Liniştei nr. 54.

source: www.tion.ro, Adrian Panduru 

Scroll to Top