Casa Romano-Chineza sustine Oina

Casa Romano-Chineza susține sportul național al României la Cupa Regelui și a Reginei.
7 MAI 2022
La evenimentul de pe Stadionul Arcul de Triumf au asistat din tribună, pe lângă Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Principele Radu şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, Ichim Rodica, președinte al Casei Romano-Chineze Iași, Marius Bolba, președintele Casei Romano-Chineze Cluj și vice-presedintele Federației Romane de Oina, Tibi H., director al Casei Romano-Chineze și nu în ultimul rand, sufletul evenimentului, Nicu Dobre, președintele Federației Romane de Oina care si-a manifestat deschiderea în a ajuta China la promovarea jocului printre tinerii chinezi și deschiderea unei federații de oina.

Cupa Regelui şi Cupa Reginei au marcat un moment istoric, anul acesta împlinindu-se 110 ani de la apariţia primului regulament al jocului de oină, regulament coordonat de Spiru Haret, ministru al educaţiei la acea vreme şi aprobat prin înalt decret regal nr. 2847 la 15 mai 1912.
Federaţia Română de Oină, aflată sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, a anunţat că banii obţinuţi din biletele de intrare la evenimentul de pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, vor fi donaţi refugiaţilor ucraineni.
https://youtu.be/Nx_GnK7jQ2w
souce: facebook/Familia Regala a Romaniei

Scroll to Top