Cerbii din Rezervația Naturală Națională Dafeng Milu -China

Milu, este o specie endemică în China care a fost pe cale de dispariție la începutul secolului al XX-lea din cauza vânătorii excesive și a pierderii habitatului. Cerbul Milu locuia în zonele umede de-a lungul râurilor Yangtze și Galben din China. Oamenii au invadat treptat habitatul lor pentru agricultură și i-au vânat pentru hrană. În timpul dinastiei Qing, în terenul de vânătoare Nanhaizi din Beijing a mai rămas doar o turmă de căprioare Milu, iar specia a dispărut din sălbăticie la începutul anilor 1900.

Specia, aflată sub protecție de stat de nivel A în China, a fost numită după Armand David, un misionar și naturalist francez care a înregistrat pentru prima dată existența cerbului în China în 1865.

De când guvernul britanic a donat 39 de cerbi Rezervației Naționale Dafeng Milu în 1986, populația speciilor din rezervație a crescut la 5.016, inclusiv mii de pui de căprioare născuți în rezervația natural. In ultima fotografie a albumului se observa extinderea Rezervației Naturale Naționale Dafeng Milu de la (A) 1987 la (B) 2020.

Rezervația se întinde pe 78.000 de hectare. În 2002, ca parte a Sanctuarelor de păsări migratoare de-a lungul coastei Mării Galbene-Golful Bohai din China, parcul a fost inclus în lista zonelor umede de importanță internațională. Peste 3 milioane de păsări migratoare fac escale în zonă în fiecare an pentru a se reproduce și a ierna.

Rezervația de 40.000 mp. este cea mai mare zonă de conservare a cerbilor din lume și cea mai mare bancă de gene de cerb din lume. Există un centru de vizitatori de 600 m2 vizitat de aproximativ 40.000 de turiști în fiecare an, un muzeu si locuri de agreement.

Rezervatia a devenit un ecosistem tipic de mlaștină de pe coasta Mării Galbene, care susține o mare varietate de specii rare de animale, inclusiv 315 specii de păsări (23 dintre ele protejate la nivel național), 600 de insecte și 156 de pești. Cerbul sau „Milu” (Elaphurus davidianus) pentru care rezervația a fost deschisa în 1986, este acum cea mai mare populație de Milu din lume. Populația depășește capacitatea rezervatiei, iar eliberarile Milu în sălbăticie sunt în desfășurare. O turmă de 30 de Milu a fost transferată de la Nanhaizi la Rezervația Națională de Cerb Shishou Milu din provincia Hubei din centrul Chinei, în 1993, marcând prima consemnare a căprioarelor Milu în zona mijlocie a fluviul Yangtze. Alte căprioare au fost trimise la Shishou în 1994 și, respectiv, 2002, pentru a îmbogăți și mai mult diversitatea genetică. În 1998, inundațiile devastatoare au „creat” accidental trei grupuri mici de căprioare milu sălbatice care trăiesc în prezent în jurul lacului Dongting. Aceste grupuri și-au extins treptat habitatul și s-au transformat într-o turmă de aproximativ 800 – 900 Milu. În afară de aproximativ 1.100 de Milu din interiorul Rezervației Naționale de Cerb Shishou Milu, există peste 2.000 de milu de căprioare care trăiesc în Shishou.

Scroll to Top