Ceremonia Ceaiului in Orient

Ceremonia ceaiului în Orient

Institutul Confucius a organizat pe data de 23 martie 2015, ora 18:00 evenimentul cultural «Ceremonia ceiaului în Orient». Evenimentul s-a desfășutat la sediul Institutului Confucius, din strada Transilvaniei nr. 6, scetor 1, București.
În cadrul evenimentului au fost prezentate două materiale documentar despre etapele preparării ceaiului, instrumentarul specific, serviciile de ceai folosite, tipurile diferite de ceai, precum și modul în care trebuie savurat ceaiul în China și în tările arabe, în special în Maroc.
În timpul demonstrației pregătirii ceaiului în China și în Maroc, publicul a manifestat un interes deosebit pentru cunoașterea celor două tradiții și culturii.
Acest eveniment este dedicat femeilor si, de aceea, printre participante s-au numarat sotia domnului ambasador al R.P.Chineza in Romania, doamna director Ecaterina Vanea de la Casa Romano-Chineza, doamnele director Balan si Xue de la Institutul Confucius Bucuresti, alte doamne diplomat din cadrul ambasadelor, doamne diplomat din Tarile Arabe si personalitati din domeniul cultural, prorectorul Carmen Costea, Conf. Univ. dr. Emilia Bondrea precum și alții invitații de seamă.

Scroll to Top