Clubul de arte marţiale “Shanghai Wushu Bucureşti”

Clubul a fost fondat în 1992 de Maestrul Zhu Rong Fu. Născut în Shanghai, a sosit în România la invitaţia unui medic chinez, pentru a practica acupunctura; a hotărât să rămână şi a înfiinţat, în aceeaşi perioadă, un club de Wushu – arte marţiale chinezeşti cunoscute la noi şi sub numele de Kung Fu.
Cursurile se desfăşoară separat pentru stilul intern (Taijiquan) şi extern (Changquan, Shaolinquan) şi sunt deschise participanţilor de orice vârstă.
• Ce înseamnă Wushu?
În limba chineză, Wushu (武術) înseamnă arte marţiale; cuvântul wǔ (武) se traduce prin militar sau marţial, iar shù (術) înseamnă disciplină sau artă. La jumătatea secolului 20, China a început un proces de standardizare şi uniformizare a artelor marţiale tradiţionale. Wushu a devenit, astfel, un sport internaţional, care include multe stiluri şi forme, atât de luptă liberă (sanda) cât şi de luptă cu un adversar imaginar (taolu).
• Care este diferenţa dintre Kung Fu şi Wushu?
Deşi începând cu sfârşitul secolului 20 este folosit ca sinonim pentru Wushu, termenul Kung Fu sau Gong Fu (功夫) se referă la atingerea gradului de măiestrie într-o disciplină sau artă (nu doar în artele marţiale) prin multă muncă şi efort.
Beneficii: un tonus muscular mai bun, flexibilitate musculară şi articulară, echilibru, memoriei şi capacitate de concentrare, durerile musculare şi/sau articulare sunt ameliorate, rezistenţă mare fizică şi cardiovasculară, flexibilitate, coordonare, echilibru, auto-disciplină, putere de concentrare, încredere în sine.
Maestrul Zhu Rong Fu s-a născut în 1942, în Shanghai, China, într-o familie de oameni pasionaţi de medicină tradiţională şi arte marţiale.
A început studiul artelor marţiale (Wushu) încă din copilărie, unul dintre profesorii săi fiind Wang Ziping, o figură legendară a Chinei, maestru în arte marţiale şi medic respectat.
În tinereţe, a participat cu plăcere la competiţiile de Wushu; a devenit campion la suliţă şi lanţ, apoi Vicepreşedinte al Asociaţiei de Wushu din Shanghai.
A venit în România în 1992 pentru un schimb de experienţă, împreună cu alţi medici chinezi, şi a decis să rămână, continuând să facă ce făcea şi în China: să practice acupunctura in cadrul Cabinet acupunctura Bucuresti şi să predea artele marţiale.
A colaborat la spectacolul „Don Quijote“, regizat de actorul şi scriitorul Dan Puric, a jucat în filmul „Funeralii fericite“, regizat de Horaţiu Mălăele, este invitat la diverse emisiuni TV şi apare în spectacole şi în demonstraţii.
Elevii săi, în prezent instructori ai şcolii, au câştigat de-a lungul timpului numeroase medalii la competiţii naţionale şi internaţionale.
La prima ediţie a Galei Premiilor Casei Româno-Chineze a primit din partea organizatorilor premiul special pentru „PROMOVAREA SPORTURILOR TRADIŢIONALE CHINEZEŞTI“.
Rezultatele la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene si Campionatele Mondiale le puteti vedea pe:
www.wu-shu.ro

Scroll to Top