Cluj – Festival de Film Chinezesc a debutat la Universitatea Babeş-Bolyai

Cluj – Festival de Film Chinezesc a debutat la Universitatea Babeş-Bolyai
La deschiderea evenimentului de la Cluj, au participat marele actor, Dorel Visan, premiat de organizatori cu “Premiul special pentru promovarea prieteniei prin cinematografie”, Marius Bolba președintele Casei Romano-Chineze Cluj, Feng Shaozhong, director al Institutului Confucius din Cluj-Napoca si Monica Zaharia, profesor (asociat) al Universitatii Babeş-Bolyai din Cluj, directorul roman al Institutului Confucius din cadrul universitatii.

În seara zilei de 6 octombrie, la Institutul Confucius din Cluj a început „Festivalul de Film Chinezesc”,  iar Dorel Vișan, celebrul actor, poet, regizor al teatrului „Lucian Braga” din Cluj și profesor la Universitatea Babis Boyai, a primit un premiu din partea organizatorilor, în semn de recunoaștere a contributiei la schimburile culturale dintre Romania si China prin intermediul filmului. Actorul, care a jucat în peste 65 de filme, a vizitat China in nenumarate randuri, ultima data cu ocazia ” Festivalului de Film Românesc din China” organizat de Casa Romano-Chineza in 2016 in orasele Beijing, Shanghai și Xi’an. Filmul prezentat la festival, in care marele actor a jucat, a fost “Doar cu buletinul la Paris”, in regia lui Șerban Marinescu. Înainte de vizionarea filmului, domnul Dorel Vișan a semnat autografe și a făcut o fotografie de grup pentru fanii prezenți.

Festivalul se desfășoară sub patronajul Casei Româno-Chineze Cluj, Institutului Confucius din cadrul Universitatii Babeş-Bolyai din Cluj, editurii „Guang Hua Cultura et Media-France” și Centrului Național al Cinematografiei din România. Multumiri si celor implicati, mai ales studentilor care studiaza limba chineza in Cluj.
Scroll to Top