Colaborare cu Serviciul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii

2015 – colaborare cu serviciul din cadrul Politiei Capitalei

Pe data de 30 Aprilie, la sediul nostru am primit vizita doamnei Vaduva Gratiele, sef serviciu in cadrul MAI, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Serviciul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si a doamnei Comisar şef de poliţie, Ileana Bogatoniu.
Subiectul abordat a fost cel al cercetarii sociologice in ceea ce priveste siguranta minoritatilor in Romania, probleme de siguranta si prevenire, distribuirea de materiale informative in randul cetatenilor chinezi cat si realizarea unui sondaj de opinie in randul minoritatii chineze cu sprijinul asociatiei noastre. S-a stabilit si o intalnire de grup informativa. Informatii despre proiectul dumnealor gasiti pe www.gandirefresh.ro


Serviciul de Analiză si Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Capitalei, desfăşoară, printre altele, activităţi educativ preventive în unităţi de învăţământ, de pregatire antivictimală şi antiinfractională a elevilor. Pe de altă parte, ne interesează problemele legate de siguranţa cetăţenilor de alte naţionalitati, în cazul de faţă, chinezi;
În Bucureşti cetăţenii de naţionalitate chineză reprezintă o minoritate importantă iar copiii acestora învaţă atât în unităţi şcolare cu predare în limba română, cât şi în unităţi de învăţământ în care predarea se face în limba maternă, chineză.
Considerăm că adaptarea la normele societăţii româneşti presupune, atât pentru copii dar şi pentru părinţi, cunoaşterea unor minime informaţii de educaţie juridică. Acest lucru este valabil pentru toti cetăţenii aşa încât am realizat o broşuă cu informaţii legislative minimale, intitulată “Unde-i lege, nu-i tocmeală”; pentru a mări accesibilitatea elevilor de naţionalitate chineză la aceste informaţii intenţionăm să traducem şi să tipărim această broşură şi în limba chineză.

Scroll to Top