CONCURSUL „WATER CUBE CUP ROMANIA” – EDIȚIA 2022

CONCURSUL „WATER CUBE CUP ROMANIA” – EDIȚIA 2022, SUSTINUT SI ORGANIZAT DE CATRE CASA ROMANO-CHINEZA SI NIRO INVESTMENT GROUP

Cu sprijinul Casei Romano Chineze si in acest an, se va desfasura a 8-a editia a concursului de interpretare “Cubul de Apa” in Romania si a 12-a de la inaugurare. Concursul “Water Cub Cup”, este deschis chinezilor care traiesc in afara Chinei.

Participanții și organizatorii și-au onorat și în 2022 blazonul concursului de interpretare”Cupa Cubul de apă”, etapa România, o competiție care poartă denumirea sălii de sport cu același nume din Beijing. Este o manifestare muzicală respectabilă pentru chinezii din Romania care a beneficiat de organizare de ținută asigurată cu preocupare și interes de catre Federația Chineză a Femeilor de Afaceri din România, Casa Romano-Chineza, NIRO Investment Group, Asociația Română Qingtian, Asociația Română Fujian, Asociația România Ruian si Asociația Sportivă România-China.

Ne bucurăm să fim parteneri de la inceputul competitiei și să fim alături în continuare prin susținerea acestui demers cultural care a devenit un eveniment bine-cunoscut în comunitatea chineză din străinătate.

După o competiție acerbă, trei concurenti au reprezentat România în finala desfășurată la Beijing: Lu Feiyu, Yu Kaideng si Han Shuqian.

Tânăra concurentă româncă Lu Feiyu are o mamă chinezoaica și un tată român. Îi place sa cante la Hulusi, instrument muzical național chinezesc.

Casa Romano Chineza este o organizatie non profit, non guvernamentala si o asociatie independenta care a fost creata pentru a promova cooperarea dintre Romania si China pe toate planurile, incluzand organizarea de evenimente, programe si actiuni pe diferite domenii de interes comun, avand ca scop principal cunoasterea si promovarea traditiilor, valorilor, culturii si istoriei celor doua popoare.

Photo source: Bebe Pacuraru

Romanian Final of 2022 Water Cube Cup Chinese Songs Contest Preliminaries. Check out perfromances of all the talents.

https://www.youtube.com/watch?v=swF3sniQDjg

Scroll to Top