Conferinţa „Bucuria vindecării. Ştiinţă şi credinţă”

Membrii Casei Romano-Chineze, alaturi de vicepresedintele filialei CRC Arges, doamna Gabriela Petrescu, au participat la conferinta „Bucuria vindecării. Ştiinţă şi credinţă”.

Sala „Consilium” din cadrul ansamblului Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului a găzduit în seara zilei de luni, 13 decembrie, o conferinţă în cadrul proiectului „Bucuria vindecării”, adresat pacienţilor oncologici şi desfăşurat de voluntarii Paraclisului, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.

Deschiderea lucrărilor conferinţei propriu-zise a fost făcută de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, care a transmis un mesaj de binecuvântare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în care a apreciat eforturile voluntarilor Paraclisului Catedralei Naţionale şi ale echipei suport a acestui proiect pentru îndrumarea persoanelor suferinde şi pentru crearea unui mediu de tratare cât mai propice, pentru ca acestea să aibă parte de cele mai bune condiţii de tratament.

În continuare, profesorul univ. dr. Irinel Popescu a vorbind despre necesitatea credinţei celui tratat şi a celui care tratează, arătând faptul că în orice act medical, între gestul pe care îl face medicul curant şi vindecarea efectivă a pacientului există o etapă în care Dumnezeu lucrează pentru tămăduirea acestuia. De aceea, majoritatea medicilor se roagă înainte de operaţie, atât pentru vindecarea şi sănătatea pacientului, cât şi pentru reuşita operaţiei medicale ce urmează să aibă loc.

De asemenea, profesorul univ. dr. Anca Colita, manager general al Institutului Clinic Fundeni, a vorbit despre exemplele de credinţă, pe care a asemănat-o cu un „colac de salvare” pentru mulţi părinţi ai copiilor bolnavi de cancer pe care aceasta îi tratează.

Dr. Lucia Bubulac şi-a prezentat lucrarea intitulată „Stres, emoţii, depresie, cancer”, în care sunt arătate legăturile dintre fiecare organ al corpului uman şi modul în care diferitele stări prin care trece omul poate afecta aceste legături, generând diferite afecţiuni.

Profesorul univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan a avut o expunere în care a prezentat mai multe argumente şi rezultate ale cercetărilor ştiinţifice care au demonstrat importanţa pe care rugăciunea şi credinţa le au în procesul de vindecare a pacienţilor care suferă de diferite boli. Acesta a vorbit despre factorul psihologic în procesul de vindecare şi a arătat că există numeroase stări care pot afecta negativ imunitatea corpului şi puterea acestuia de a se apăra în faţa bolii, stări pe care şi Biserica ne îndeamnă să le evităm: îndoială, ură, răutate, supărare etc.

Evenimentul s-a încheiat printr-un miniconcert de colinde şi cântece de Crăciun susţinut de grupul „Bucuria vindecării”, format din beneficiari ai proiectului, conduşi de coordonatorul acestuia, Cătălina Liţu.

Scroll to Top