Conferința “PUTEREA ȘI PROVOCĂRILE STRATEGICE ALE DISTRIBUȚIEI TRADIȚIONALE DE BUNURI ÎN ECONOMIA NAȚIONALĂ”

La invitatia Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România și Academiei de Studii Economice din București, Casa Romano-Chineza a participat în data de 2 noiembrie 2017, în Aula Magna a ASE, la Conferința PUTEREA ȘI PROVOCĂRILE STRATEGICE ALE DISTRIBUȚIEI TRADIȚIONALE DE BUNURI ÎN ECONOMIA NAȚIONALĂ, având ca teme centrale statutul economic și juridic al operatorilor economici care realizează în sistem tradițional distribuția bunurilor de larg consum și necesitatea unui mediu concurențial loial între diferitele tipuri de comerț în piața națională. Scopul acestei dezbateri este de a furniza Guvernului și Parlamentului suport profesional în vederea elaborării de acte normative care să reglementeze comerțul din România pe baza unor principia bine stabilite.

Pe langa reprezentantii Casei Romano-Chineze la eveniment au participat si presedintele Senatului, domnul Calin Popescu Tariceanu, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, doamna Gabriela CREȚU — Președintele Comisiei de afaceri europene din Senat, domnul Alexandru STĂNESCU — Președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specific din Camera Deputaților, domnul Tudorel ANDREI — Președintele Institutului Național de Statistică, domnul Ovidiu GHEORGHE, Presedinte ACDBR, domnul Dorel Paraschiv, prorector al ASE.

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR) are în componență 34 de membri, o cifră de afaceri de circa 500 de milioane de euro, aproape 5.500 de angajați și o flotă auto de aproximativ 3.600 de autovehicule. De asemenea, există peste 45.000 de clienți care asigură ‘distribuția tradițională’ a bunurilor de larg consum pe teritoriul național. Piața distribuției tradiționale din România, în valoare de aproape trei miliarde de euro, este generată de circa 150 de operatori economici, regiunile Muntenia și Transilvania fiind acoperite de 21% din companii, respectiv 19%, potrivit datelor furnizate de Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR).

 

Scroll to Top