“Cultural China, Splendid Sichuan” in Romania

 

Joi, 2 iunie 2016, Casa Romano-Chineza a fost prezenta la evenimentul de organizarea caruia s-a ocupat cu succes vicepresedintele Casei Romano-Chineze, dl. ZHANG ZHENG LI, Manager al Lucky Print Romania.

Evenimentul, organizat la palatal Bragadiru a cuprins pe langa o expozitie de fotografii intitulata “Splendid Sichuan” si un spectacol in care au fost interpretate cantece si dansuri specifice culturii provinciei Sichuan, dintre care s-a remarcat „ Dansul mastilor norocoase” considerat aducator de noroc si sanatate, dansul „Xianzi” cu influente tibetane si spectacolul „Mastilor schimbatoare” prezentat de artistii de la Opera din Sichuan.
In cadrul aceleiasi zile, s-a semnat, in prezenta primarului Ion Georgescu, a directorului de spital Nicolae Tudose, a conducerii Consiliului Județean Argeș, a reprezentanților Ambasadei R.P. Chineze în România și a reprezentanților Ministerului Sănătății din China, acordul de cooperare internaținală între Ministerul Sănătății din China și orașul Mioveni.

Semnarea acordului de cooperare în domeniul medicinei tradiționale chineze, între Administrația Medicinei Tradiționale Chineze a Provinciei Sichuan (Spitalului Clinic Universitar din Changdu) și Orașul Mioveni, prin Spitalul ”SF.Spiridon” s-a efectuat după vizita din ziua precedenta a delegației chineze la Mioveni. În acest sens, medicii și specialiștii chinezi vor să înființeze un centru de medicină tradițională chineză în cadrul noului spital ce se construiește la Mioveni, pe care să-l doteze și unde să lucreze medici din China.  Din delegație au facut parte medici, profesori universitari și specialiști în medicină tradițională chineză din cadrul Spitalului Clinic Universitar din Changdu și a Universității de Medicină Tradițională Chineză, din Provincia Sichuan – China. Vizita specialiștilor chinezi a avut loc ca urmare a semnării, în 2015, a unui memorandum – cadru de cooperare în domeniul medicinei tradiționale chineze, între Județul Argeș și Administrația Medicinei Tradiționale Chineze a Provinciei Sichuan.(argesulvorbeste.ro)

Ca o coincidenta, expoziția „Comorile României” urmează să fie deschisă în orașul Chengdu, la Muzeul Provinciei Sichuan, în perioada 5 iunie – 5 august 2016, aceasta dupa ce a poposit la Muzeul Național al Chinei din Beijing intre 28 ianuarie și 8 mai 2016, fiind admirată de 110.000 de vizitatori. În cadrul amplului proiect expozițional, coordonat de Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național de Artă al României și organizat în parteneriat cu peste 30 de muzee din țară, sunt prezentate 445 de piese excepționale de patrimoniu.

Scroll to Top