Delegația din Nantong, în vizită la Dragonul Roșu și Dobroești

Noua vizită a delegației chineze din Nantong, efectuată  la Dobroești și la Dragonul Roșu, s-a desfășurat  sub semnul  prieteniei și înțelegerii,  colaborării, cooperării și respectului reciproc și a avut ca scop realizarea, în viitor, a unor activități  benefice pentru comunitatea chineză și pentru locuitorii comunei ilfovene. Întâlnirea organizată la Primăria din comună a avut  loc cu sprijinul Casei Româno-Chineze, a cărei conducere contribuie activ la punerea în practică  unor proiecte  economice, sociale și culturale cu participarea unor instituții, firme și societăți  din  România și China. În acest demers benefic se înscrie și semnarea, în 2014, de către reprezentanții celor două localități, a declarației de înfrățire, având ca obiectiv principal  lărgirea relațiilor în domenii aflate pe paliere diferite, prioritară fiind  zona  schimburile comerciale și culturale, în baza unor acorduri de colaborare  și modalități de interacțiune. Dobroești este localitatea cu  cea mai mare comunitate de chinezi  din țară.

Delegatia a efectut o vizita de lucru la Primăria și la Poliția din comună, instituție cu care s-a semnat  un MOU de colaborare, bazandu-se pe experiența Poliției din Nantong, oraș cu peste 7 milioane de locuitori. Șeful Poliției, Chen Bing, semnatarul MOU-lui, are în subordine 9000 de agenți  și 20.000 de asistenți. Cu acest prilej,  Ecaterina  Vanea, director general al Casei Româno-Chineze, le-a înmânat oaspeților broșura bilingvă ”Unde lege nu-i tocmeală”, tipărită, în 2015, de CRC,  în colaborare cu Poliția Capitalei și care se adresează comunitații de chinezi din România.

O altă destinație vizitată a fost  Complexul ”Dragonul Roșu”, cel mai mare din sud-estul Europei, un exemplu reprezentativ pentru prietenia  chino-română,  după cum menționa directorul general NIRO Investment Group, Gabriel Vasile Niță. Autoritățile din Nantong au vorbit cu  cetățenii Nantongului, iar apoi au mulțumit  prietenilor români, care au acordat sprijin oamenilor de afaceri chinezi. Anul trecut,  orașul din China  avea un PIB de aproximativ 300 miliarde lei, veniturile bugetare ajungând la circa 80 miliarde lei, din care 35 miliarde au rămas la bugetul local, iar restul au fost vărsați la bugetul central.Delegația a fost condusă de  Cao Bin,Secretar Politic al Comitetului Municipal Nantong și a fost alcătuită din  Wang Giaoyong, directorul Centrului de Informatii și Problem Sociale, Chen Suning, director Relații cu Publicul, Shen Junfeng, prefect al localitații Rutong,  Wang Meng, Seful Serviciului de Relatii Internationale al provinciei Nantong,

 

Scroll to Top