Delegatie din provincia Guangxi, China, la Bucuresti

In perioada 15-17 octombrie 2018, o delegatie a provinciei Guangxi (R. P. Chineza), condusa de Liu Changlin, directorul Comitetului Chinezilor de Pretutindeni a Provinciei, s-a aflat in vizita in tara noastra, in vederea stabilirii unor noi modalitati de colaborare intre administratii, dar si intre comunitatile de afaceri din cele doua tari. In acest context, delegatia chineza a avut o intrevedere cu conducerea Casei Romano Chineze, la care au participat, de asemenea, Gu Zhongdong, directorul afacerilor interne Guangxi, Huang Shaoming, directorul SCNPC Yulin, Wei Wenzhi, directorul SCNPC din Laibin, Qin Weipeng, director al biroului pentru chinezii de pretutindeni din Guangxi siLuo Jiafeng, cercetator in cadrul aceluiasi birou. În timpul vizitei la sediul asociatiei noastre, am analizat o serie de oportunităţi de colaborare româno – chineze.

15.10.2018

România este prietenul nostru”

Oaspeți importanți  din Provincia Guangxi  la   Casa Româno-Chineză        

Dincolo de cadrul oficial ce caracterizează întâlnirile conducerii Casei Româno-Chineze cu membrii unor  delegații din China, există și momente inedite unde circulă informații și idei de absorbţie economică, de cultură și  educație  deosebit de interesante, adevărată bază pentru proiecte de cooperare și colaborare în viitor,  prezentate de  oficialii   care participă la întrevedere. Un exemplu de acută actualitate ne-a fost  oferit cu ocazia vizitei efectuate la  Casa Româno-Chineză de o delegație din Provincia Guangxi,  condusă de domnul Liu Changlin, directorul Comitetului Chinezilor de Pretutindeni al Provinciei,   aflată în acțiune de cunoaștere în țara noastră pentru  stabilirea unor noi modalități de colaborare între administrații și între comunitățile de afaceri din România și China. Cu acest prilej, șeful delegației și oficialii  chinezi Gu Zhongdong, directorul Afacerilor interne Guangxi, Huang Shaoming, director SCNPC Yulin, Wei Wenzhi, director SCNPC din Laibin, Qin Weipeng, director al Biroului pentru chinezii de pretutindeni din Guangxi și Luo Jiafeng, cercetător în cadrul aceluiași birou, s-au întâlnit cu doamna Mădălina Petcu, director relații internaționale  la NIRO Investment Group și cu reprezentanții asociației noastre, pentru a discuta despre cadrul dezvoltării relațiilor dintre cele două țări și, respectiv, despre promovarea unor proiecte în diverse domenii de activitate la care să participe Casa Româno-Chineză și instituții din Provincia Guangxi.

Convorbirile  s-au desfășurat într-o atmosferă caldă, prietenească, participanții la eveniment manifestând interes pentru preocupări, realizări și modalități de colaborare și cooperare în beneficiul celor două părți.  Oaspeții chinezi au primit informații pe larg despre acțiunile Casei,  direcționate  spre organizarea  unor  evenimente  de importanță națională, cu implicarea unor instituții și organizații  de stat și private,  la care și-a adus contribuția  Ambasada R.P. Chineze , o parte din proiecte privind promovarea unor idei  în parteneriat  fiind aportul celor 12 filiale ale asociației noastre. Mesajul transmis de reprezentanții Casei Româno-Chineze  a fost acela că  asociația noastră  a urmărit în permanență dezvoltarea raporturilor bilaterale , a încrederii mutuale și a cooperării avantajoase între cele două țări prietene. Evidențiem faptul că toți membrii din delegația din Guangxi  au apreciat în mod deosebit activitatea și rolul  CRC și au  manifestat interes pentru inițierea și susținerea unor proiecte în diferite domenii.

”Casa Româno-Chineză este o platformă foarte bună  pentru  dezvoltarea relațiilor cu instituții din Provincia Guangxi și pentru spijinirea comunității de chinezi care activează în România”, a declarat directorul Liu Changlin. Oficialul chinez a vorbit pe larg despre potențialul acestei regiuni autonome Guangxi. Locația sa în sudul Chinei, de-a lungul frontierei cu Vietnam, și terenul montan a făcut-o una dintre frontierele  civilizației chineze. Chiar și în secolul al XX-lea, provincia  a fost considerată un teritoriu deschis și sălbatic. Actualul nume “Guang” înseamnă “întindere”. Abrevierea provinciei este Gui, care provine din orașul Guilin, fosta capitală, centrul multor culturi, politici și istorii din Guangxi și, în prezent, fiind un oraș important în regiunea autonomă.

   Guangxi este singura provincie din China de Vest care are atât o frontieră internațională, cât și o coastă maritimă, servind drept junție cu cercul zonei economice a Golfului Beibu și cu Cercul economic al ASEAN, motiv pentru care capitala Nanning a fost aleasă ca oraș permanent gazdă pentru China – ASEAN Expo. Provincia beneficiază de o infrastructură modernă, autostrăzi, o rețea de căi ferate pentru trenuri rapide, linii aeriene directe care leagă cele mai mari capitale europene și legături comerciale extinse.”România este prietenul nostru, ” a declarat șeful delegației din regiunea autonomă Guangxi.

 

 

Scroll to Top