DESPRE NOI

Casa Româno-Chineză reprezintă o adevărată instituție a societății civile românești, cu peste 1.000 de membri, cu 13 filiale în teritoriu și în București, cu personal de specialitate, experți în domeniul politicii externe, jurnaliști, colaboratori și reprezentanți în cele mai importante orașe din China.

Casa Româno-Chineză este rodul unei inițiative colective a unor oameni deosebiți, foști și actuali diplomați, oameni de afaceri importanți, români și chinezi, personalități din diferite zone ale vieții politice, sociale și culturale românești sau membri marcanți ai comunității chineze, care au avut susținerea conducerii companiei NIRO Investment Group pentru realizarea unui proiect cu adevărat important și necesar pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale  dintre România și China. Grupul de firme NIRO a subvenționat, sprijinit  și stimulat continuu, încă din anul 2012, activitatea asociației Casa Româno-Chineză.

Casa Româno-Chineză a vădit o atenție constantă pentru lărgirea posibilităților de cooperare între instituții și asociații, organisme și organizații. Pot fi enumerate numeroase acțiuni și proiecte economice, educaționale și culturale organizate  împreună cu filialele județene, în Capitală și în teritoriu, la care au participat personalități importante din România și China. Evidențiem în mod deosebit organizarea și susținerea de către Casa Româno-Chineză a Galelor dedicate Noului An Chinezesc, de la Ateneul Român, seminarul internațional „Cultură și civilizație chineză”, de la Arad,  evenimentele Zilele Filmului Chinezesc și Festivalul Toamnei Româno-Chineze de la Golești, concursul de interpretare „Cubul de Apă”, Festivalul Asia Fest, spectacolul cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, concursul pentru studenți și elevi „Podul Limbii Chineze” și alte manifestări cultural-artistice importante organizate în parteneriat  împreună cu Ambasada Chinei din România. Totodată, menționăm participarea reprezentanților asociației la evenimente internaționale.

Casa Româno-Chineză editează revista „Casa prieteniei”, care publică articole   despre activitatea asociației, informații despre acțiunile organizate împreună cu Ambasada Chinei, materiale de presă de larg interes publicate de media din România și de alte  site-uri și agenții importante din China.

Scroll to Top