Directorul Centrului Cultural Chinez, în dialog cu conducerea Casei Romano-Chineze

Întâlnirea cu directorul Centrului Cultural Chinez crează sentimentul că, în evoluția Casei Româno-Chineze, se conturează un tip de prezență nou cu adevărat, cu experiențe valoroase în actul colaborării de cea mai bună calitate. Participarea vicepreședintelui CRC, Ioan Donca și a directorului genereal, Ecaterina Vanea, la întrevederea cu directorul Centrului Cultural Chinez, Jin Hongyue, are o semnificație întemeiată , cu valențe în ceea ce privește interesul și efortul depus dezvoltarea relațiilor româno-chineze în domeniul cultural prin participare activă la susținerea și cunoașterea fenomenului cultural din România și China. La intalnire a participat secretarul Centrului Cultural Chinez, domnul Tan Mi si doamna consilier Ma Shuling.

În intervenția sa, directorul Jin Hongyue a manifestat un interes deosebit pentru Casa Româno-Chineză, despre care a spus că ”a adus o contribuție uriașă, mai ales în domeniul schimburilor culturale dintre cele două țări. Pentru Centrul Cutural Chinez este foarte importantă latura culturală, fapt pentru care dorim să avem o colaborare foarte strânsă cu Casa Româno-Chineză, să ne sprijinim reciproc. Cred că avem o experiență foarte bună în ceea ce privește schimburile culturale la care și-au adus contribuția fie liderii de stat, fie persoanalități din domeniul artei, muzicii, literaturii, mass mediei, etc. În România ne simțim ca acasă”, a conchis directorul instituției chineze.

Casa Romano Chineza a fost și va fi vioara întâi în organizarea unor evenimente culturale de referință, atât în capitală, cât și în orașele resedință de județ unde funcționează cele 12 filiale ale Casei, cum ar fi sărbătoarea prilejuită de Anul Nou Chinezesc, organizarea de seminarii internaționale, de expoziții de artă și fotografii, lansări de carte și concursuri musicale – manifestări organizate împreună cu Ambasada Chinei și comunitatea chineză din România și susținute de NIRO Investment Group.

Scroll to Top