ES., Dl. XU FEIHONG, Ambasadorul Chinei în România, în vizită în comuna Cumpăna

10.09.2015 – Excelenţa Sa, Domnul XU FEIHONG, Ambasadorul Chinei în România, în vizită în comuna Cumpăna

Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, reprezentate legal de doamna primar ec. Mariana Gâju, au fost astăzi, 10 septembrie 2015, gazdele unei delegaţii oficiale conduse de Excelenţa Sa, domnul Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România. Vizita pe care a efectuat-o domnul ambasador în comunitatea noastră are loc ca urmare a semnării acordului de înfrăţire între oraşul Zhuanghang din districtul Fengxian, Shanghai şi comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, acord semnat la 3 noiembrie 2014.
Excelenţa Sa, domnul Xu Feihong, Ambasadorul R.P. Chineze în România, a fost însoţit de domnul SU Yanwen, Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa şi de alţi reprezentanţi ai ambasadei. De asemenea, a fost prezenţi domnul viceprimar Florin Neagu şi domnul prof. univ. dr. Aurel Papari, preşedintele filialei Constanţa a “Asociaţiei Române de Prietenie cu China”, iniţiatorul înfrăţirii dintre cele două localităţi.
Primul moment al vizitei delegaţiei oficiale în Cumpăna s-a desfăşurat la sediul Primăriei, unde Excelenţa Sa a parcurs cartea de onoare a fostei cooperative şi albumul de fotografii ce reprezintă principalele momente ale vizitei în comuna Cumpăna a preşedintelui Hua Guofeng, în anul 1978. Doamna primar, ec. Mariana Gâju, a prezentat domnului ambasador Xu Feihong şi întregii asistenţe relaţiile şi activităţile bilaterale care s-au derulat de-a lungul anilor între China şi comuna Cumpăna din judeţul Constanţa, subliniind totodată cele două obiective importante pe care le are în vedere şi anume: încheierea de parteneriate cu oameni de afaceri în vederea atragerii de noi investitori chinezi pe teritoriul comunei şi crearea de noi locuri de muncă pentru comunitate şi venituri proprii la bugetul local, precum şi realizarea unor parteneriate culturale, educaţionale pentru a oferi posibilitatea copiilor comunei de a cunoaşte cultura, tradiţiile şi frumuseţile Chinei. Cu acest prilej, doamna primar a menţionat următoarele: „Doresc să vă conving pe dumneavoastră, domnule ambasador, ca tânăr diplomat şi reprezentant de frunte al poporului chinez, de dorinţa şi de credinţa noastră, de seriozitatea de care dăm dovadă pentru încheierea acestor parteneriate comune”.
Excelenţa sa, domnul ambasador Xu Feihong, a ţinut să sublinieze faptul că în comuna Cumpăna „există o bază solidă în ceea ce priveşte colaborarea dintre cele două popoare, iar vizita micilor ambasadori ai comunei dvs. în China, copiii, este un lucru foarte bun. Invităm copiii din Cumpăna în China în cadrul unui schimb de experienţă, iar copiii chinezi să vină, la rândul lor, în Cumpăna”. De asemenea, în ceea ce priveşte parteneriatul economic, „este una din sarcinile mele ca ambasador de a promova această colaborare şi cred că va trebui să stabilim o platformă de colaborare, să oferim informaţii oamenilor de afaceri şi oportunitatea de a se întâlni direct prin intermediul acestei platforme. Am convingerea că multe companii chineze vor avea un interes pentru comuna dvs. Trebuie să fim hotărâţi să promovăm în continuare această prietenie şi să consolidăm colaborarea pe toate planurile”.
Înalţii oaspeţi au vizitat, la finalul întâlnirii, Fabrica de procesare a laptelui S.C. Niculescu Prod S.R.L. din localitate, după care au avut prilejul de a merge la o familie de buni gospodari din localitate.

source: www.primaria-cumpana.ro

Primăria Cumpăna și-a prezentat oportunitățile de investiții partenerilor chinezi
Primăria Cumpăna a oferit astăzi o demonstraţie de ospitalitate românească delegaţiei conduse de ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti. Vizita a avut loc în contextul înfrăţirii dintre comuna constănţeană şi oraşul Zhunghang din China. Oaspeţii cu rang diplomatic au aflat în acelaşi timp noi detalii despre oportunităţile antreprenoriale pe care comuna Cumpăna le are pentru investitorii chinezi.
Delegația chineză condusă de ambasadorul Xu Feihong a fost primită după cum cere tradiția românească, cu pâine și sare.
Reprezentantul diplomatic se  află într-o vizită de lucru în mai multe localități din România. El a poposit și la Cumpăna, mai ales că această comună a încheiat anul trecut un parteneriatului de înfrățire cu orașul Zhuanghang.
Primăria Cumpăna a lansat deja ideile antreprenoriale ce pot fi realizate alături de partenerii chinezi, iar acum așteaptă propuneri concrete din parte investitorilor.

“Ca și obiectiv economic, are la bază dorința de înființare pe teritoriul comunei a unei sere de flori care să fie un bazin, nu doar pentru municipiul Constanța, ci pentru tot ceea ce înseamnă litoralul românesc. Este o activitate iubită nu numai de chinezi, ci și de noi, românii, și cred eu că este benefică, având în vedere dorința locuitorilor comunei Cumpăna de a înființa sere de flori și sere de legume”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Amplasarea comunei Cumpăna în apropierea celui mai mare port de la Marea Neagră, dar și accesul la infrastructură feroviară și rutieră reprezintă avantaje și pentru alte tipuri de investiții ce pot fi finanțate din banii chinezilor. O idee în acest sens este cea a înființării de ferme de animale.

“Prima impresie este că această comună are o dezvoltare foarte bună și nu prea se simte că suntem în mediul rural. Am convingerea că investitorii chinezi au un interes foarte mare pentru Cumpăna”, a precizat Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

Printre altele, delegația chineză a vizitat fabrica de procesare a laptelui din Cumpăna, investiție finanțată din fonduri europene. După ce a aflat despre oportunitățile de afaceri, oficialii chinezi au avut ocazia să intre și în gospodăria unor localnici.
source:www.reporterntv.ro
Scroll to Top