Festivalul de Film Chinezesc în Romania 2022

Cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Populare Chineze, sărbătorită pe 1 octombrie, a avut loc ceremonia de deschidere a Festivalului de Film Chinezesc în Romania. Deschiderea oficiala a avut loc sâmbătă, la Cinematograful „Union”. Aceasta a fost urmata de o receptie la Hotel Novotel, acolo unde s-au adresat urari si s-au înmanat distinctii unor personalitati care au contribuit la prietenia dintre popoarele noastre.

Festivalul este co-organizat de Guang Hua Cultures Et Media, Casa Româno-Chineză și Centrul Național al Cinematografiei din România (CNC).
La ceremonia de deschidere, au ținut discursuri Zhang Xiaobei, președintele Guang Hua Cultures Et Media, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în Romania și Krizbai Bela Dan, reprezentant al CNC.
Peste 100 de reprezentanți locali din diferite domenii, precum cultură, artă, film, mass-media, dar și chinezi stabiliți în România, au participat la eveniment.

Organizatorii aduc multumiri speciale domnului Zeng Xudong, doamnei Mihaela Paulescu si domnului Ionut Roman pentru dedicatia si efortul depus in realizarea festivalului din acest an.

În cadrul acestui festival de film, in perioada 1-7 octombrie, zece filme chinezești subtitrate vor fi proiectate atât în București, cât și în Arad și Cluj-Napoca. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

 

Scroll to Top