Finala concursului de interpretare ” Water Cub Cup 2016″

In acest an Oficiul Chinez pentru Afaceri Externe al Consiliului de Stat impreuna cu Ambasada Chinei in Romania, Casa Romano-Chineza si comunitatea Chineza din Romania a organizat a doua editie a concursului de interpretare “Cupa Cubul de Apa 2016”.

Concursul “Water Cub Cup”, este deschis tinerilor chinezi care traiesc in afara Chinei si poarte denumirea salii de sport cu acelasi nume din Beijing. Anul trecut  Casa Romano Chineza a sprijinit desfasurarea concursului  unde s-au intercut  29 de tineri chinezi din Romania.  Finalistul a participat la faza finala de la Beijing, alaturi de alti tineri chinezi din 42 de tari ale lumii, clasandu-se pe locul 14. Cei 42 de finalisti care s-au intercut la Beijing timp de 2 zile, intr-o competitive de interpretare acerba, au fost selectati din peste 1000 de concurenti initiali.

Pe data de 21 mai a avut loc preselectia, in incinta complexului comercial Dragonul Rosu, ca mai apoi, pe 28 mai, sa participam la finala desfasurata in cadrul Ambasadei Chinei in Romania.

Datorita interpretarii deosebite din acest an s-a luat decizia ca atat detinatorul locului I cat si al locului II sa reprezinte comunitatea chineza din Romania la concursul din Beijing. Le uram mult succes!

Casa Romano Chineza este o organizatie non profit, non guvernamentala si o asociatie independenta care a fost creata pentru a promova cooperarea dintre Romania si China prin organizarea de evenimente, programe si actiuni pe diferite domenii de interes comun, avand ca scop principal cunoasterea si promovarea traditiilor, vlorilor, culturii si istoriei celor doua popoare.

 

Scroll to Top