Gest surprinzator al unei turiste fata de un soldat inarmat din China:

“Sa stergi sau sa nu stergi, aceasta este intrebarea”, scriu cei de la CCTV, televiziunea de stiri a Chinei. Aceasta remarca vine dupa ce o turista a fost fotografiata facand un anume gest fata de un militar.

Mai exact, conform sursei citate, o femeie a fost fotografiata in timp ce stergea sudoarea de pe fruntea unui militar, care se afla in serviciul de garda la Muzeul Xi’an, celebru pentru ca acolo se afla soldatii antici de teracota. Imaginile au fost intens comentate pe retelele de socializare din China, iar actiunea femeii a fost salutata de foarte multi utilizatori.

Cel care a surprins aceste imagini este Zhang Tianzhu, un angajat al muzeului. “Pur si simplu m-am simtit incarcat de aceasta energie pozitiva“, a spus el pentru un website local de stiri.

Muzeul Xi’an foloseste de obicei serviciile politistilor inarmati si a militarilor in special in timpul perioadelor turistice foarte aglomerate sau in timpul sarbatorilor mari. Zhang a mai spus ca femeia era bine imbracata, insa, in opinia lu, este si mai frumoasa in interior: “Este cea mai frumoasa turista din timpul sarbatorilor din luna mai. Hai sa-i dam un Like“.

Un reprezentant al autoritatilor din domeniul securitatii chineze a repostat aceste imagini pe website-ul Sina Weibo, adaugand faptul ca grija fata de oameni este apreciata, insa aceasta actiune este “nerecomandabila”.

Sursa: stirileprotv.ro; 61664916CCTV, Data publicarii: 4 Mai 2015

Scroll to Top