Huo Yuzhen, la încheierea mandatului


Doamna ambasador Huo Yuzhen a oferit o recepție cu ocazia încheierii misiunii

În data de 6 ianuarie 2015, doamna ambasador Huo Yuzhen împreună cu soțul a oferit o recepție la sediul ambasadei cu ocazia încheierii misiunii. Au fost prezenţi la acest eveniment domnul Prim-ministru Victor Ponta împreună cu soția, Viceprim-ministru și Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Daniel Constantin, Ministrul Muncii, doamna Rovana Plumb, Ministrul Educației și Cercetării Științifice, domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, președintele grupului parlamentar de prietenie cu R.P. Chineză, domnul Octavian Motoc, secretari de stat ai ministerelor de externe, al apărării, economiei, culturii, justiției, și președintele Asociației de prietenie cu R.P.Chineză, precum și alte persoane din mediile politic, economic, cultural, mass-media, ambasadori ai diferitelor țări acreditaţi la Bucureşti, reprezentanți ai diasporei chineze, studenți chinezi din România, reprezentanți ai companiilor chineze, în total peste 200 de persoane participante.

În cadrul discursului său, doamna ambasador Huo Yuzhen a apreciat pozitiv buna evoluţie a relațiilor chino-române, menționând că în ultimii ani schimburile la nivel înalt ale celor două țări au fost frecvente, roadele cooperării pragmatice au fost bogate, schimburile interumane au fost mai strânse, și prietenia popoarelor celor două țări se adâncește pe zi ce trece. Doamna ambasador Huo Yuzhen a mulțumit Guvernului Român și întregii societăți pentru contribuția importantă adusă de-a lungul anilor la prietenia chino-română.

Domnul prim-ministru Victor Ponta a susținut un discurs, în care a mulțumit doamnei ambasador Huo Yuzhen pentru efortul consecvent depus pentru dezvoltarea relațiilor româno-chineze și pentru performațele remarcabile obținute, reafirmând faptul că Guvernul Român acordă o deosebită atenție dezvoltării relațiilor cu China, și este de accord să meargă pe același drum cu partea chineză, să pună în aplicare consensurile de cooperare atinse de liderii celor două țări, să promoveze relațiile româno-chineze și cooperarea Chinei cu țările Europei Centrale și de Est și să dobândească mai multe roade pentru beneficiul ambelor țări și popoare. Domnul Victor Ponta este profund convins că ziua de mâine a relațiilor româno-chineze va fi în mod sigur și mai frumoasă.

Președintele misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti, Nunţiul Apostolic, E.S. Monseniorul Francisco-Javier Lozano a ținut un discurs în numele ambasadorilor în România, aducând deosebite laude marilor realizări ale reformei de deschidere și dezvoltării economico-socliale ale Chinei, și a apreciat pozitiv contribuțiile importante aduse de către doamna ambasador Huo Yuzhen la promovarea relațiilor româno-chineze. Domnul Lozano a transmis de asemenea sincere felicitări doamnei ambasador Huo Yuzhen pentru rezultatele obținute pe durata mandatului, și și-a exprimat sentimentul de regret profund pentru încheierea misiunii domniei sale.

Recepția a avut loc într-o atmosferă caldă, prietenească și emoționantă, invitații dorind ca fiecare în parte să facă fotografii cu doamna ambasador, cuprinși fiind de sentimente de prietenie, și-au exprimat regretul pentru plecarea de la post a domniei sale și au transmis urări de bine prieteniei chino-române.

Au transmis în direct agenții mass-media precum Televiziunea Realitatea, Antena, Digi 24 și altele. Doamna ambasador Huo Yuzhen a oferit și interviuri pentru Radio România Internațional și revista “Balcanii și Europa”.

www.chinaembassy.org.ro

Scroll to Top